TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново правило: Еве зошто треба да престанете да перете на 60 степени

Курир - 13.03.2018

Изгледа дека старото правило „колку е потопла водата, толку алиштата се почисти“ веќе не важи. Непишаното правило кое со генерации се пренесува вели дека шарените и црните алишта треба да се перат на 40 степени, а белите и многу валканите на 60.

Корисен совет за домаќинки: Поради ова треба да престанете да перете на 60 степени

Скопје24 - 13.03.2018

Правилото дека белата облека треба да ја перете на 60 степени е застарено. Имено ако од секогаш сме учеле дека шарените и црни алишта се перат на 40 целзиусови степени, а белите на 60, се чини дека овие правила веќе не важат.

Еве зошто треба да престанете да перете на 60 степени

Сител - 13.03.2018

Изгледа дека старото правило „колку е потопла водата, толку алиштата се почисти“ веќе не важи. Непишаното правило кое со генерации се пренесува вели дека шарените и црните алишта треба да се перат на 40 степени, а белите и многу валканите на 60.

Еве зошто треба да престанете да перете на 60 степени

Пулс24 - 14.03.2018

Изгледа дека старото правило „колку е потопла водата, толку алиштата се почисти“ веќе не важи. Непишаното правило кое со генерации се пренесува вели дека шарените и црните алишта треба да се перат на 40 степени, а белите и многу валканите на 60.

ГРЕШКА КОЈА СИТЕ ЈА ПРАВИМЕ: Еве на колку степени треба да се перат алиштата во машина

Скопје24 - 15.03.2018

Непишаното правило кое со генерации се пренесува вели дека шарените и црните алишта треба да се перат на 40 степени, а белите и многу валканите на 60. Сепак, изгледа дека ова правило е застарено и повеќе не важи.

Сите грешиме: Еве на колку степени треба да се перат алиштата во машина

Локално - 15.03.2018

Непишаното правило кое со генерации се пренесува вели дека шарените и црните алишта треба да се перат на 40 степени, а белите и многу валканите на 60. Сепак, изгледа дека ова правило е застарено и повеќе не важи.