TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Google Lookout е апликација што ќе им помага на лицата со слаб вид

Телефони.мк - 15.03.2019

Со оглед на тоа што околу 1,3 милијарда луѓе во светот имаат оштетен вид, од кои 36 милиони се слепи, Google ја лансираше апликацијата Lookout со вештачка интелигенција . Намената на апликацијата е да им служи на лицата со слаб вид.

Телефонот ќе им служи како очи на лицата со оштетен вид

Факултети - 15.03.2019

Се проценува дека 1,3 милијарда луѓе во светот се со оштетен вид, а од нив 36 милиони се слепи. „Гугл“ лансира апликација потпомогната од вештачката интелигенција (АИ), а создадена да служи како очи за тие луѓе, овозможувајќи им го нивото на ...

Апликацијата Lookout на Google ќе препознава предмети и знаци за луѓето со слаб вид

Точка - 13.03.2019

Апликацијата на Google, Loоkout за идентификација на предметите најавена минатата година сега е достапна за Pixel уредите во САД. Компанијата Google минатата година најави нова апликација под името Lookout наменета на лицата со слаб вид.

Апликацијата Lookout препознава предмети и знаци за слабовидните лица

USB - 13.03.2019

Апликацијата на Google, Lookout за идентификација најавена минатата година сега стана достапна за Pixel уредите во САД. Компанијата Lookout минатата година ја најави новата апликација под името Lookout, наменета за лица што не гледаат добро.