TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Едвард Сноуден вели дека COVID-19 ќе им овозможни на властите моќ преку собирање на податоци

Радио МОФ - 28.03.2020

Едвард Сноуден, човекот кој го обелодени големото шпионирање во Американската агенција за национална безбедност, предупредил дека зголемувањето на надзорот во услови на криза поради коронавирусот може да доведе до долготрајни ефекти врз граѓанските ...

Сноуден предупредува: Надзорот што го спроведуваат државите ќе се задржи и по кризата со коронавирусот

Факултети - 28.03.2020

Владите на државите од целиот свет користат високотехнолошки мерки за надзор во борбата против коронавирусот. Но, дали тоа вреди? Едвард Сноуден не мисли така. Поранешниот вработен во ЦИА, чија акција за протекување документи го покажа обемот на ...

Рецензија Сноуден предупредува дека на државите ќе им се допадне моќта со коронавирусот

Телефони.мк - 27.03.2020

Едвард Сноуден тврди дека на државите ќе им се допадне моќта што ја имаат сега со коронавирусот поради стравот кај луѓето и ќе сакаат да ја задржат и после кризата. Ова се другите опасни последици што ќе ги има подоцна, освен починатите луѓе.

Сноуден предупредува дека на владите ќе им се допадне контролата врз граѓаните и ќе сакаат да ја задржат и после ...

Иновативност - 27.03.2020

Едвард Сноуден, една од најпознатите личности во светот, која е одговорна за протекувањето на информациите за шпионирањето во САД, неделава предупреди дека мора да мислиме на светот после кризата со корона вирусот и на опасните последици кои можеме ...

Едвард Сноуден предупредува дека новите мерки од властите може да останат и по завршувањето на кризата со COVID-19

Smartportal - 26.03.2020

Следењето на граѓаните со цел откривање на заболувањето и нивното движење, иако сега корисно, дали ќе престане како практика по завршувањето на вонредните мерки Додека целиот свет е во самоизолација, веќе можеме да прочитаме за одредени мерки кои се ...

Сноуден предупредува: „Мерките за контрола врз луѓето во текот на пандемијата би можеле да останат засекогаш“

Точка - 26.03.2020

Сноуден предупредува на користење на вештачката интелигенција во следењето на луѓето. Следењето на луѓето во текот на пандемијата на коронавирусот би можело подоцна да се претвори во апсолутно кршење на приватноста на луѓето и човековите права, ...

Сноуден предупредува: Мерките за контрола на луѓето во пандемија, би можеле да останат засекогаш

Вечер - 28.03.2020

Следењето на луѓето во текот на пандемијата на коронавирусот би можело подоцна да се претвори во апсолутно кршење на приватноста на луѓето и човековите права, предупредува најпознатиот светски свиркач Едвард Сноуден.