TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јолевски нема намера да се извини, Ристоска бара одговорност за дискриминација

МКД - 13.06.2024

Рочиште во Управниот суд Поранешниот претседател на Советот на јавни обвинители (СЈО), а сегашен член, Антонио Јолевски и обвинителката од скопското обвинителство, Ленче Ристоска денеска пред Управниот суд ги соочија аргументите за тоа дали Ристоска ...

Жените не мора да ги загушуваат амбициите и да бираат дали ќе станат мајки или ќе имаат кариера – Ристоска бара ...

Фокус - 13.06.2024

Поранешниот претседател на Советот на јавни обвинители, а сегашен член, Антонио Јолевски и обвинителката во поранешното Специјално јавно обвинителство, Ленче Ристоска се соочија пред Управниот суд.

Дискриминацијата на обвинителката Ристоска пред Управен суд

Сител - 13.06.2024

Обвинителите Антонио Јолевски и Ленче Ристоска пред Управниот суд ги соочија аргументите за одлуката на Комисијата за заштита од дискриминација која застана во одбрана на обвинителката. Дискриминаторска била изјавата на Јолевски дека обвинителката ...

Јолевски со тужба против Комисијата за спречување дискриминација

Канал5 - 13.06.2024

Обвинителката Ленче Ристоска и поранешниот претседател на Советот на јавните обвинители, Антонио Јолевски се соочија во Управниот суд. Се одржа расправа по тужбата која Јолевски ја поднесе против мислењето на Комисијата за заштита од дискриминација ...

Јолевски ja тужи комисијата за дискриминација, Ристовска бара отфрлање

Скопје инфо - 13.06.2024

Не само што не ја испочитува препораката и да ѝ упати извинување на колешката Ленче Ристовска, поранешниот претседател на Советот на јавни обвинители ја тужеше Комисијата за спречување комисија, и одново го повтори тврдењето од спорната седница кога ...

Дискриминацијата на обвинителката Ристоска пред Управниот суд

ТВ21 - 13.06.2024

Обвинителите Антонио Јолевски и Ленче Ристоска се соочија пред Управниот суд поради одлуката на Комисијата за заштита од дискриминација која ја поддржа Ристоска. Комисијата утврди дека изјавата на Јолевски, според која Ристоска не може да напредува ...

Дискриминацијата на обвинителката Ристоска пред Управен суд по тужба од Јолевски

Нетпрес - 13.06.2024

Обвинителите Антонио Јолевски и Ленче Ристоска пред Управниот суд ги соочија аргументите за одлуката на Комисијата за заштита од дискриминација која застана во одбрана на обвинителката. Дискриминаторска била изјавата на Јолевски дека обвинителката ...

ЈОЛЕВСКИ НЕ Ѝ СЕ ИЗВИНУВА НА РИСТОСКА Двајцата обвинители се соочија пред Управниот суд

+инфо - 13.06.2024

Јолевски не се согласува со одлуката на Комисијата за заштита од дискриминација со која се бара јавно да ѝ се извини на Ристоска, па заштита бара од Управниот суд. Обвинителите Антонио Јолевски и Ленче Ристоска пред Управниот суд ги соочија ...

Жените не мора да ги загушуваат амбициите и да бираат дали ќе станат мајки или ќе имаат кариера – Ристоска бара ...

Во Центар - 14.06.2024

Поранешниот претседател на Советот на јавни обвинители, а сегашен член, Антонио Јолевски и обвинителката во поранешното Специјално јавно обвинителство, Ленче Ристоска се соочија пред Управниот суд.