TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се затвори улицата за влез во Трнодол да се прави зграда, велат жители на населбата, Богоев тврди дека такво нешто ...

Сакам да кажам - 13.08.2019

Општина Карпош среде лето и летни одмори предлага нов, скандалозен Детален урбанистички план (ДУП) за населбите Трнодол, Жданец и Козле, кој е потенцијална опасност за безбедноста на граѓаните и со кој овие наслеби ќе се претворат во Дебар Маало, ...

Богоев: На влезот на Трнодол нема да се градат згради, туку планирани се паркови

iPortal - 13.08.2019

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, на фејсбук реагираше на напис во медиуми според кој на влезот на Трнодол планирани се згради. -Затоа што вирално се шири непотпишан текст на дел од порталите, дека „На влезот на Трнодол ќе никнат ...

Згради ќе го блокираат влезот во Трнодол

Нетпрес - 13.08.2019

Ќе се затвора главниот влез на населбата Трнодол, а на тоа место се зацртува маркица за зграда во подножјето до каналот кој го чува Скопје од поплави. Ова го предвидува предлог-одлуката за донесување на Деталниот урбанистички план, за опфатот помеѓу ...

Богоев: Кај Трнодол нема да никнат згради, туку парк

Локално - 13.08.2019

Градоначалникот на Општина Карпош, Сетфан Богоев, откако во јавноста почна да се шири информација дека на влезот од Трнодол ќе никнат згради, преку социјалните мрежи објасни која е постапката.

На влезот на Трнодол ќе никнат згради

Скопје инфо - 13.08.2019

Ќе се затвора главниот влез на населбата Трнодол, а на тоа место се зацртува маркица за зграда во подножјето до каналот кој го чува Скопје од поплави. Ова го предвидува предлог-одлуката за донесување на Деталниот урбанистички план, за опфатот помеѓу ...