TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Чувањето внуци позитивно влијае врз менталното здравје на постарите луѓе

Деца - 25.11.2022

Истражувањата покажаа дека постарите луѓе ќе се чувствуваат помалку осамени ако ги одведат своите внуци на игралиште или понекогаш ги земат од училиште. Имено, во едно истражување биле анализирани податоците на речиси 200.000 испитаници од 21 земја ...

Студија: Грижата за внучињата добро влијае врз менталното здравје

Канал5 - 25.11.2022

Истражувањата покажале дека постарите луѓе ќе се чувствуваат помалку осамени ако ги одведат своите внуци на игралиште или повремено ги земаат од училиште. Имено, во едно истражување биле анализирани податоците на речиси 200.000 испитаници од 21 ...