TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трпевски: Некоректно на 10 дена пред заминување, министерот да носи одлука за дипломати

Канал5 - 17.06.2024

Бесмира Ејупи заминува на неколкумесечна испомош во конзулатот во Бон, потврдија од МНР за Канал 5 До изборот на новата Влада, власта во заминување функционира со целосен капацитет. Само во МНР неодамна потпишани се решенија за испраќање на ...

Бесмира Ејупи уште денеска по наредба од МНР ќе добие дипломатски пасош

Телма - 17.06.2024

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, дел од медиумите повикувајќи се на дипломатски извори пренесуваат и дека ...

Османи набрзинка ја скапува Ејупи: Несудената конзулка добива итен дипломатски пасош, за да помага во Бон

Скопје1 - 17.06.2024

Несудената конзулка, а поранешна ТВ презентерка, Бесмира Ејупи, заминува на испомош во Бон, Германија, веќе во вторник. За издавање на дипломатски пасош потребни се најмалку 15 дена, но, не и сега.

Уште еден преседан – Бесмира Ејупи уште утре по наредба ќе добие дипломатски пасош

МКД - 16.06.2024

Нови бранувања за поранешната ТВ-презентерка Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, извори во министерството ...

„Упорна“ дипломатија – Османи и заврши работа на Ејупи и ја испрати во конзулатот во Бон

Алфа - 16.06.2024

На несудениот генерален конзул во Њујорк, телевизиската презентерка Бесмира Ејупи, конечно и се исплатеше упорноста, Македонија да ја испрати на мисија во странство. На само неколку дена пред формирање на новиот владин состав, Бујар Османи ја ...

ТВ презентерката Бесмира Ејупи сепак ќе оди во дипломатија „на испомош“

МКД - 16.06.2024

Поранешната ТВ презентерка Бесмира Ејупи, која за малку пред две години, да не беа реакциите во јавноста, ќе беше испратена за конзул во Њујорк, сепак ќе замине во дипломатска мисија, а решението го донел министерот во заминување Бујар Османи, ...

Бесмира Ејупи заминува на неколкумесечна испомош во конзулатот во Бон,потврдија од МНР

Канал5 - 16.06.2024

Иако пред две години не успеа да стане конзул во Њујорк, поради притисокот од јавноста, поранешната ТВ презентерка Бесмира Ејупи сепак доби шанса да замине во странство, овој пат на испомош во дипломатско конзуларното претставништво во Бон, Германиј.

Бујар не се откажа да ја направи Бесмира дипломат

PressingTV - 15.06.2024

ТВ водителката Бесмира Ејупи која пред две години не успеа да стане конзул, сега доби дипломатска мисија со потпис на министерот за надворешни работи во заминување Бујар Османи, тврдат извори во МНР за порталот Експрес.

Бујар Османи ја испраќа ТВ водителката Бесмира Ејупи на испомош во амбасадата во Германија

Република - 15.06.2024

ТВ водителката Бесмира Ејупи која пред две години не успеа да стане конзул, сега доби дипломатска мисија со потпис на министерот за надворешни работи во заминување Бујар Османи, тврдат извори во МНР за порталот Експрес.

Бујар Османи ја испраќа ТВ водителката Бесмира Ејупи на испомош во амбасадата во Германија

Lider - 15.06.2024

ТВ водителката Бесмира Ејупи која пред две години не успеа да стане конзул, сега доби дипломатска мисија со потпис на министерот за надворешни работи во заминување Бујар Османи, тврдат извори во МНР за порталот Експрес.

Бесмира Ејупи не отиде во Њујорк, но ќе оди „на испомош“ во конзулат во Германија

Слободен Печат - 16.06.2024

Младата ТВ презентерка сепак ќе се занимава со дипломатија. Иако пред две години не успеа да замине како конзул во Њујорк, поради реакциите и притисокот на јавноста, сега ќе оди во Бон, Германија.

Бесмира Ејупи заминува на неколкумесечна испомош во конзулатот во Бон, потврдија од МНР

Денешен - 16.06.2024

Иако пред две години не успеа да стане конзул во Њујорк, поради притисокот од јавноста, поранешната ТВ презентерка Бесмира Ејупи сепак доби шанса да замине во странство, овој пат на испомош во дипломатско конзуларното претставништво во Бон, ...

Османи издал наредба уште утре на Ејупи да ѝ биде изготвен дипломатски пасош, за што вообичаено се потребни најмалку 15 ...

Република - 16.06.2024

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, извори во министерството откриваат дека тој издал и наредба веднаш, уште ...

Османи пред заминување не ја заборави Бесмира Ејупи - ја праќа на „испомош“ во конзулатот во Бон

MakPress - 16.06.2024

На несудениот генерален конзул во Њујорк, телевизиската презентерка Бесмира Ејупи, конечно и се исплатеше упорноста, Македонија да ја испрати на мисија во странство. На само неколку дена пред формирање на новиот владин состав, Бујар Османи ја ...

По наредба на Османи, на Ејупи веднаш ќе ѝ биде изготвен дипломатски пасош

Локално - 17.06.2024

Се уште актуелниот МНР, Бујар Османи издал наредба веднаш, уште денеска, на поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да ѝ биде изготвен дипломатски пасош, за да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија – нешто за што вообичаено се потребни ...

НЕМА МИРА ОД БЕСМИРА! Денеска ќе добие дипломатски пасош

+инфо - 17.06.2024

Министерот за надворешни работи Бујар Османи издал наредба веднаш, уште денеска, на Ејупи да ѝ биде изготвен дипломатски пасош, нешто за што вообичаено се потребни најмалку 15 дена, пишуваат медиумите повикувајќи се на дипломатски извори.

Откако не успеа да ја постави за конзул во Њујорк, Бујар Османи наредил уште денеска Бесмира Ејупи да добие дипломатски ...

Zoom - 17.06.2024

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, пренесува Телма. Според информациите на повеќе медиуми, Османи издал и наредба ...

ОСМАНИ ИЗДАЛ НАРЕДБА ЕЈУПИ ДА ДОБИЕ ДИПЛОМАТСКИ ПАСОШ УШТЕ ДЕНЕСКА: поранешната ТВ презентерка ќе помага во „издавање ...

Фактор - 17.06.2024

Поранешната ТВ презентерка Бесмира Ејупи, која пред две години беше предлог за конзул во Њујорк, но поради бурните реакции во јавноста, остана во Македонија, сепак ќе замине во дипломатска мисија.

Османи издал наредба на Ејупи уште денеска да ѝ се изготви дипломатски пасош

Нетпрес - 17.06.2024

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи, потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, дел од медиумите повикувајќи се на дипломатски извори, пренесуваат и ...

Османи издал наредба на Ејупи уште денеска да ѝ се изготви дипломатски пасош

Точка - 17.06.2024

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи, потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, дел од медиумите повикувајќи се на дипломатски извори, пренесуваат и ...

Османи издал наредба на Ејупи уште денеска да ѝ се изготви дипломатски пасош

Курир - 17.06.2024

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи, потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, дел од медиумите повикувајќи се на дипломатски извори, пренесуваат и ...

ТВ ПРЕЗЕНТЕРКАТА ДИПЛОМАТ ВО БОН: Бујар Османи наредил на Бесмира Ејупи уште денеска да ѝ се изготви дипломатски пасош

Денешен - 17.06.2024

Откако министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи, потпишал решение поранешната ТВ-презентерка Бесмира Ејупи да стане дипломат во конзулатот во Бон, Германија, дел од медиумите повикувајќи се на дипломатски извори, пренесуваат и ...

Дипломатката на Бујар доби и дипломатски пасош

Република - 17.06.2024

Поранешната ТВ презентерка, Бесмира Ејупи, заминува на испомош во Бон, Германија, веќе утре, пишува „Скопје1“. За издавање на дипломатски пасош потребни се најмалку 15 дена, но, не и сега.