TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оваа земја го забрани „Тик-ток“, а причината е прилично интересна

Хитпортал - 20.11.2023

За забранувањето на социјалната мрежа „Тик-ток“ се зборува многу, а најголем дел од барањата поврзани со забраните се поврзани со безбедноста, односно наводната поврзаност на мрежата со кинеската владејачка партија.

Уште една земја го забрани TikTok, дадоа интересна причина

USB - 19.11.2023

Цела година, TikTok се соочува со обвинувања за грижа за приватноста на корисниците, а висок функционер на оваа социјална мрежа дури се најде на сослушување пред Конгресот на САД. Друга земја им се придружи на оние што го забрануваат TikTok, но овој ...

Тик Ток доби забрана во уште една земја, дали Македонија е следна?

365 - 21.11.2023

Цела година, TikTok се соочува со обвинувања за грижа за приватноста на корисниците, а висок функционер на оваа социјална мрежа дури се најде на сослушување пред американскиот Конгрес. Друга земја им се придружи на оние што го забрануваат TikTok, но ...