TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фолксваген ја призна вината за скандалот со дизелашите, мора да плати казна од над милијарда евра (ВИДЕО)

МКД - 14.06.2018

Германските обвинители му одредија на Фолксваген казна од 1,18 милијарди евра поради лажирањето на тестовите за емисии на штетни гасови, јавуваат агенциите. Компанијата Фолксваген изјави дека ја прифаќа казната и ја призна одговорноста за скандалот.

Фолксваген ја призна вината, мора да плати казна од милијарда евра

+инфо - 13.06.2018

Грмански обвинители му одредиле казна на Фолксваген од 1.18 милијарди евра поради измама на тестовите за емисија на штетни гасови, јавуваат медиумите. Фирмата Фолксваген изјавила дека ја прифаќа казната и ја признала одговорноста за сканадлот, ...

Мочуриштето во кое газат германските автопроизводители

Deutsche Welle - 13.06.2018

Во скандалот со издувни гасови на дизел-возилата на виделина излегуваат постојано нови детали. Во мочуриштето на скандалот газат сѐ повеќе германски автопроизводители. Сѐ почна со Фолксваген, а потоа домино-коцките паѓаа една по друга.

„Фолксваген“ ќе плати казна од 1 милијарда евра во Германија за „Дизелгејт“

Стандард - 13.06.2018

Германскиот произведувач на автомобили „Фолксваген“ (Volkswagen) денеска соопшти дека прифатил да плати на германските власти парична казна од 1 милијарда евра поради скандалот со манипулациите на податоци, за емисиите на издувни гасови на дизел ...

Германија нареди :: Mercedes мора да повлече 774.000 возила

Авто Магазин - 13.06.2018

Германската влада наложи дека заради софтверот наменет за лажирање на емисиите на штетни гасови Mercedes мора да повлече 774.000 возила со дизел мотор, од кои 238 илјади во Германија, а остатокот низ цела Европа.

Дали е можна „поправка“ на дизелите?

Deutsche Welle - 12.06.2018

Додека германските автомобилски производители и натаму работат на „софтверски преправки“ за дизелите, еден претприемач нуди хардверско решение кое е финансиски поволно и ефикасно. Хамбург како прв германски град од пред десетина дена (31.05.2018) ...

Đ”Đ°Ń˜ĐźĐťĐľŃ€ ПОра Đ´Đ° пОвНочо стОтици Đ¸ĐťŃ˜Đ°Đ´Đ¸ диСоН-вОСиНа

Deutsche Welle - 12.06.2018

Германските власти „неодложно“ ќе наредат официјално повлекување на возилата на Дајмлер, се вели во Берлин. Станува збор за Мерцедеси со дизел-мотор со недозволени решенија за контрола на емисијата на штетни гасови.

Германците се сериозни: закана за исклучување од сообраќај за оние кои не извршиле анти-дизелгејт зафат

Додај Гас - 12.06.2018

094009 Крајниот рок за решавање на проблемот со нелегалниот софтвер за управување со системот за издувни гасови е скоро при крај на цела територија на Германија, а со тоа истекуваат и последните моменти за инертните сопственици, и тоа само во ...

Германската влада му наложи на Дајмлер да повлече 238.000 возила

Н.Македонија - 12.06.2018

Германската влада му наложи на производителот на автомобили Дајмлер да повлече 238.000 возила во Германија откако било утврдено дека се опремени со софтвер што ја лажира емисијата на штетни гасови во дизел возилата.