TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку сме биле зависни од паметните телефони минатата година?

Иновативност - 14.01.2022

Многумина не се свесни колку време поминуваат на телефон. Компанијата App Annie, која ги следи тие статистики, објави интересни податоци за навиките при користењето на смартфоните и аоликациите, кои го докажуваат она што добро го знаеме – дека сме ...

Фрапантно истражување: Луѓето посветуваат третина од своето активно време на мобилни апликации

Слободен Печат - 14.01.2022

Луѓето поминуваат во просек 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони , покажуваат анализите на компанијата за аналитика на пазарот на апликации „App Annie“. Извештајот на „App Annie“ покажува дека апликациите биле преземени 230 милијарди пати во ...

Луѓето поминуваат третина од денот на своите мобилни

Иновативност - 14.01.2022

Луѓето поминуваат просечно 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони, според компанијата за мониторинг на апликации App Annie, пренесува BBC . Извештајот покажува дека апликациите биле преземени 230 милијарди пати во 2021 година, додека за нив биле ...

Луѓето поминуваат третина од денот на своите мобилни

Радио МОФ - 13.01.2022

Луѓето поминуваат просечно 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони, според компанијата за мониторинг на апликации App Annie, пренесува BBC . Извештајот покажува дека апликациите биле преземени 230 милијарди пати во 2021 година, додека за нив биле ...

Луѓето поминуваат пет часа на ден на своите мобилни телефони

Сакам да кажам - 13.01.2022

Луѓето поминуваат во просек четири часа и 48 минути на ден на своите мобилни телефони, вели фирмата за следење апликации „Еп Ени“, што е пораст од 30% во споредба со 2019. Минатата година, апликациите биле даунлодирани 230 милијарди пати, при што ...

Apple откри колку развивачите на апликации заработиле од основање на AppStore

Денар - 13.01.2022

Apple објави статистика, која покажува колку заработиле развивачите на апликации од основањето на AppStore. AppStore беше лансиран во јули 2008 година, а од објавувањето на продавницата, развивачите на апликации заработиле повеќе од 260 милијарди ...

Третина од активното време го посветуваме на мобилните апликации

Кумановски м. - 13.01.2022

Луѓето поминуваат во просек 4,8 часа дневно на своите мобилни телефони, според компанијата за аналитика на пазарот на апликации App Annie. Извештајот на App Annie покажува дека апликациите биле преземени 230 милијарди пати во 2021 година, додека за ...

Програмерите заработиле милијарди долари на „AppStore“

Канал5 - 12.01.2022

„Apple“ објави статистика, која покажува колку програмерите на апликации заработиле од основањето на „AppStore“. „AppStore“ е покренат во јули 2008 година, а од објавата на оваа продавница програмерите на апликации преку неа заработиле повеќе од 260 ...