TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како АОЛ и Јаху паднаа толку ниско?

Оff.net - 04.05.2021

5 милијарди долари главно не е сума која важи за некое дно, но во пресметките на корпоративна Америка Веризон ги продаде двете компании за само 1% од највисока вредност што некогаш ја достигнале.

Верајзон ги продава Јаху и АОЛ за пет милијарди долари

Вечер Прес - 04.05.2021

Американскиот телекомуникациски гигант Верајзон Комуникации објави продажба на медиумскиот бизнис, вклучително и брендовите Јаху и АОЛ, за пет милијарди долари, што сигнализира излез од скапа и неуспешна трка во светот на медиумите и рекламирањето.

Јаху и АОЛ продадени за 5 милијарди долари

Независен - 04.05.2021

„Аполо глобал менаџмент“ се согласи да плати околу 5 милијарди долари за да ги преземе „Јаху“ и АОЛ од „Веризон комуникации“ додека компанијата за безжични мрежи излегува од својата лоша епизода во медиумскиот бизнис, јави „Волстрит жорнал“.

Verizon ги продава Yahoo и AOL за пет милијарди долари

Кајгана - 04.05.2021

Американскиот телекомуникациски џин Verizon Communications најави продажба на дел од медиумското работење, вклучувајќи ги брендовите Yahoo и AOL, за пет милијарди долари, сигнализарјќи излез од скапата и неуспешна трка во светот на медиумите и ...

Верајзон ги продава Јаху и АОЛ за пет милијарди долари

Канал5 - 04.05.2021

Американскиот телекомуникациски гигант Верајзон Комуникации објави продажба на медиумскиот бизнис, вклучително и брендовите Јаху и АОЛ, за пет милијарди долари, што сигнализира излез од скапа и неуспешна трка во светот на медиумите и рекламирањето.

Конкуренцијата ги гази: Јаху и АОЛ одат на продажба

+инфо - 04.05.2021

Верајзон со години продава делови од бизнисот, вклучително и Тамблр во 2019 година и информативниот портал ХафПост во 2020 година. Американскиот телекомуникациски гигант објави продажба на медиумскиот бизнис, вклучително и брендовите Јаху и АОЛ, за ...

Верајзон ги продава Јаху и АОЛ за пет милијарди долари

Иновативност - 04.05.2021

Американскиот телекомуникациски гигант Верајзон Комуникации објави продажба на медиумскиот бизнис, вклучително и брендовите Јаху и АОЛ, за пет милијарди долари, што сигнализира излез од скапа и неуспешна трка во светот на медиумите и рекламирањето.

Верајзон ги продава Јаху и АОЛ за пет милијарди долари

Опсервер - 04.05.2021

– Американскиот телекомуникациски гигант Верајзон Комуникации објави продажба на медиумскиот бизнис, вклучително и брендовите Јаху и АОЛ, за пет милијарди долари, што сигнализира излез од скапа и неуспешна трка во светот на медиумите и рекламирањето.

Веризон ги продаде Јаху и АОЛ за 5 милијарди долари

Оff.net - 03.05.2021

Речиси комплетната поддружница за дигитални медиуми на Веризон од понеделникот е во сопственост на Аполо глобал менаџмент. Цената е повисока од очекуваното, но сепак е помалку од речиси 9-те милијарди долари што Веризон ги плати за двете компании.