TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кривокапиќ: Црна Гора конечно може да дозволи двојно државјанство - црногорско и српско

Сител - 23.02.2021

Црна Гора, по 12 години, конечно може да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, најави премиерот Здравко Кривокапиќ на Твитер. – Голем број граѓани кои со години живеат во Црна Гора, но не добиле државјанство на ...

Кривокапиќ вети: Црна Гора ќе им даде двојно државјанство и на Србите

Слободен Печат - 22.02.2021

Црногорскиот премиер Здравко Кривокапиќ најави дека по 12 години Црна Гора конечно би можела да им дозволи на своите граѓани да имаат двојно државјанство – црногорско и српско како решение за еден од горливите проблеми во односите меѓу двете држави.

Црна Гора конечно ќе дозволи црногорско и српско државјанство?

Локално - 22.02.2021

По 12 години, Црна Гора конечно може да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско. Ова го најави премиерот Здравко Кривокапиќ и тоа сигурно ќе биде решението за еден од горчливите проблеми во односите меѓу двете земји.

Кривокапиќ: Црна Гора конечно може да дозволи двојно државјанство-црногорско и српско

24Инфо - 23.02.2021

Црна Гора, по 12 години, конечно може да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, најави премиерот Здравко Кривокапиќ на Твитер. – Голем број граѓани кои со години живеат во Црна Гора, но не добиле државјанство на ...

Црна Гора ќе им даде двојно државјанство и на Србите

Вечер Прес - 23.02.2021

Законот за црногорско државјанство од 2008 година не дозволуваше двојно државјанство – црногорско и српско. Речиси на сите останати припадници на нациите во Црна Гора не им е забрането двојното државјанство Црногорскиот премиер Здравко Кривокапиќ ...

Кривокапиќ: Црна Гора конечно може да дозволи двојно државјанство-црногорско и српско

MakPress - 23.02.2021

Црна Гора, по 12 години, конечно може да им дозволи на своите граѓани двојно државјанство – црногорско и српско, најави премиерот Здравко Кривокапиќ на Твитер. – Голем број граѓани кои со години живеат во Црна Гора, но не добиле државјанство на ...