TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што ја предизвикува утринската главоболка и како да ја спречите?

Кафе пауза - 22.01.2018

Можеби најлошиот начин да се разбудите е со главоболка која потоа ќе трае цел ден. Ако ова ви се случува редовно, сигурно сте се запрашале која е причината за вашата главоболка која се појавува без разлика на тоа колку сте наспани или колку лекови ...

Антибиотиците не се делотворни кога станува збор за настинка

Мама365 - 21.01.2018

Постојат повеќе од 200 различни вируси за кои се користи општиот термин настинка. Децата во просек се соочуваат со дванаесет настинки во текот на една година. Настинката е вирусна инфекција која што го напаѓа горниот респираторен тракт.

Кафе и лимон против главоболка, мачнина!

Exclusive.mk - 21.01.2018

Здравствените проблеми како што се главоболката, мачнината, болките во желудникот и дијарејата не можат да се сместат во категоријата болести, но без сомнение се многу непријатни за организмот и имаат силен негативен ефект врз него.

Овие две состојки ќе ви помогнат да се ослободите од мачнини и главоболка

Пулс24 - 21.01.2018

Здравствените проблеми како што се главоболката, мачнината, болките во желудникот и дијарејата не можат да се сместат во категоријата болести, но без сомнение се многу непријатни за организмот и имаат силен негативен ефект врз него.