TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СЗО: Зависноста од секс е ментална болест

Курир - 12.07.2018

Светската здравствена организација официјално го класификуваше компулсивното сексуално однесување, односно зависноста од сексот, како ментална болест. Сексуалната компулсивност вметната е на листата на Меѓународната класификација на болести, што ...

Зависноста од секс е болест

Пулс24 - 12.07.2018

Светската здравствена организација официјално го класификуваше компулсивното сексуално однесување, односно зависноста од сексот, како ментална болест. Сексуалната компулсивност вметната е на листата на Меѓународната класификација на болести, што ...

Зависноста од секс официјално е класифицирана како болест

Кајгана - 11.07.2018

Зависноста од секс е реален проблем, одлучи Светската здравствена организација, специјализираната служба на ОН за меѓународно јавно здравје. СЗО ја додаде зависноста од секс на листата душевни болести во Статистичката класификација на болести и ...