TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Совети за поздрав и поцврст сон

Кајгана - 16.09.2020

Сонот е една од потребите на човечкиот организам што ако не е задоволена, не можеме да функционираме како што треба. Недостатокот на сон може да резултира со зголемување на телесната тежина и нарушување на функцијата на мозокот.

5 работи што може да ви се случат ако си легнете да спиете лути

Кафе пауза - 16.09.2020

Носењето на лутината во кревет е една од најштетните работи што можете да ги направите. Кога сте будни, можете да ги анализирате негативните емоции и да се ослободите од нив. Но, кога ќе легнете да спиете, непријатните чувства можат да растат, па ...

Совети за поздрав и поцврст сон

Опсервер - 16.09.2020

Лос Анџелес, 1 6 септември 2020 () – Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот ...

Совети за поздрав и поцврст сон

Сител - 16.09.2020

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот столб, туку и за функционирањето на ...

Совети за поздрав и поцврст сон

Либертас - 16.09.2020

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот столб, туку и за функционирањето на ...

Научни совети за поздрав и поцврст сон: Менувајте ја положбата на телото при спиење

Денешен - 16.09.2020

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот столб, туку и за функционирањето на ...

Темна постела, не спијте на грб… : Совети за поздрав и поцврст сон

Република - 16.09.2020

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот столб, туку и за функционирањето на ...

Совети за поздрав и поцврст сон

iPortal - 16.09.2020

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот столб, туку и за функционирањето на ...

Совети за поздрав и поцврст сон

Локално - 16.09.2020

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот столб, туку и за функционирањето на ...

Совети за поздрав и поцврст сон

MakPress - 16.09.2020

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот столб, туку и за функционирањето на ...

Научни совети за поздрав и поцврст сон: Менувајте ја положбата на телото при спиење

Студенти - 16.09.2020

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб… Притоа, не станува збор само за положбата на ’рбетниот столб, туку и за функционирањето на ...

Што се случува со нашето тело кога премногу спиеме? Овие проблеми се неминовни!

Слободен Печат - 15.09.2020

Квалитетниот сон игра важна улога во доброто здравје. Како што не треба да спиете малку, така и премногу сон може да има негативно влијание врз нашето тело. Иако понекогаш има периоди кога губиме глава поради замор, а веруваме дека би можеле да ...