TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пуштена во употреба нова градинка во Радишани

Lider - 30.08.2016

Нова градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст беше отворена денеска во населбата Радишани, во општина Бутел. Градинката е со површина од 500 метри квадратни, има пет занимални за пет групи за згрижување деца, секоја од ...

ФОТО: Нова градинка во Радишани, ќе згрижува 120 дечиња

Курир - 30.08.2016

Нова градинка со капацитет за згрижување на 120 дечиња, денес беше отворена во населбата Радишани, општина Бутел. Градинката се простира на површина од 500 метри квадратни, со 5 занимални и посебна медицинска соба за згрижување на болните дечиња.

Отворена нова детска градинка во Радишани за 120 деца

Нетпрес - 30.08.2016

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и градоначалникот на општина Бутел Петре Латиновски денес ја пуштија во употреба новата детска градинка во населбата Радишани која ќе има капацитет за згржување на околу 120 деца.

Нова градинка во населба Радишани (ФOTO)

Република - 30.08.2016

Нова градинка со капацитет да згрижи 120 деца од предучилишна возраст беше отворена денеска во населбата Радишани, во општина Бутел. Градинката е со површина од 500 метри квадратни, има пет занимални за пет групи за згрижување деца, секоја од ...

ФОТО: Нова градинка во Радишани, ќе згрижува 120 дечиња

Скопје инфо - 30.08.2016

Нова градинка со капацитет за згрижување на 120 дечиња, денес беше отворена во населбата Радишани, општина Бутел. Градинката се простира на површина од 500 метри квадратни, со 5 занимални и посебна медицинска соба за згрижување на болните дечиња.

Проект за развивање култура за мир кај децата од најрана возраст

Press24 - 29.08.2016

Учење на децата од најмала возраст за прифаќање, толеранција и почитување на различностите преку доближување на пристапите и стиловите на воспитување меѓу семејствата и градинките и заедничка грижа за развојот и воспитувањето на децата базирана на ...

И понатаму е огромен интересот на родителите во Тетово децата да посетуваат градинка

Сител - 28.08.2016

И понатаму е огромен интересот на родителите во Тетово децата да посетуваат градинка. Повторно ќе има листа на чекање со оглед на тоа што капацитетот е целосно исполнет. Околу 100 деца повеќе се пријавиле од вкупниот број слободни места.

Светски познат градинар создава уметност од зеленило

Стандард - 27.08.2016

Кога најбогатите луѓе во светот создаваат својата градина, тие ѕвонат на најдобариот – белгискиот мајстор Франсоа Гофин. Тајната на Гофин е – длабочината на знаење за земјата и неминливиот класичен стил.

ФОТО: Отворена нова градинка во Радишани со капацитет за 120 дечиња

Press24 - 30.08.2016

Нова градинка со капацитет за згрижување на 120 дечиња, денес беше отворена во населбата Радишани, општина Бутел. Градинката се простира на површина од 500 метри квадратни, со 5 занимални и посебна медицинска соба за згрижување на болните дечиња.

Проект за развивање култура за мир кај децата од најрана возраст

Канал5 - 29.08.2016

Учење на децата од најмала возраст за прифаќање, толеранција и почитување на различностите преку доближување на пристапите и стиловите на воспитување меѓу семејствата и градинките и заедничка грижа за развојот и воспитувањето на децата базирана на ...

Нова градинка во Радишани, ќе згрижува 120 дечиња

Сител - 30.08.2016

Нова градинка со капацитет за згрижување на 120 дечиња, денес беше отворена во населбата Радишани, општина Бутел. Градинката се простира на површина од 500 метри квадратни, со 5 занимални и посебна медицинска соба за згрижување на болните дечиња.

Градинката е клучна за градење личности кои ќе ги прифаќаат различностите

Вечер Прес - 29.08.2016

Учење на децата од најмала возраст за прифаќање, толеранција и почитување на различностите преку доближување на пристапите и стиловите на воспитување меѓу семејствата и градинките и заедничка грижа за развојот и воспитувањето на децата базирана на ...

Проект за развивање култура за мир кај децата од најрана возраст

Сител - 29.08.2016

Учење на децата од најмала возраст за прифаќање, толеранција и почитување на различностите преку доближување на пристапите и стиловите на воспитување меѓу семејствата и градинките и заедничка грижа за развојот и воспитувањето на децата базирана на ...