TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За 10 години Пензискиот фонд ќе почне да создава вишоци

+инфо - 19.12.2017

Професорот Шукаров смета дека треба да се размислува за продажба на пензискиот фонд или да се формира инвестициски фонд. Првиот столб на пензискиот фонд до 2030 година не само што нема да крахира како што предвидува ММФ, туку самиот ќе се одржува и ...

Одржливост на пензискиот систем

24 Вести - 19.12.2017

Центарот за економски анализи ја презентираше анализата за одржливост на пензискиот систем во Македонија на која беа разгледани можностите за воспоставување одржливост на пензискиот систем во ...

Презентација за одржливост на пензискиот систем

А1 On - 19.12.2017

Анализа за одржливост на пензискиот систем во Македонија ќе презентира денеска Центарот за економски анализи (ЦЕА). На презентацијата ќе бидат разгледани можностите за воспоставување одржливост на пензискиот систем во Македонија.

ЦЕА: Пензискиот фонд нема да крахира, туку ќе создава вишоци...

Н.Македонија - 19.12.2017

ЦЕА: Пензискиот фонд нема да крахира, туку ќе создава вишоци Првиот столб на пензискиот фонд до 2030 година нема да крахира како што предвидува Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Тој ќе може сам да се одржува и да создава вишоци, покажале ...

Колку пари собраа досега идните пензионери?

Фактор - 18.12.2017

Во четирите фондови во кои вложуваат идните пензионери (два задолжителни и два доброволни) во десетина години работење досега се собрани 900 милиони евра односно 55,8 милијарди денари (заклучно со крајот на септември годинава).

Презентација за одржливост на пензискиот систем

Сител - 19.12.2017

Анализа за одржливост на пензискиот систем во Македонија ќе презентира денеска Центарот за економски анализи (ЦЕА). На презентацијата ќе бидат разгледани можностите за воспоставување одржливост на пензискиот систем во Македонија.

Пензискиот фонд нема да крахира, туку ќе создава вишоци

Нова ТВ - 19.12.2017

Првиот столб на пензискиот фонд до 2030 година нема да крахира како што предвидува Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Тој ќе може сам да се одржува и да создава вишоци, покажале резултатите од симулациите направени за да се види како одделни ...

Презентација за одржливост на пензискиот систем

Канал 77 - 19.12.2017

Анализа за одржливост на пензискиот систем во Македонија ќе презентира денеска Центарот за економски анализи (ЦЕА). На презентацијата ќе бидат разгледани можностите за воспоставување одржливост на пензискиот систем во Македонија.

Пензискиот фонд нема да крахира, туку ќе создава вишоци

Канал5 - 19.12.2017

Првиот столб на пензискиот фонд до 2030 година нема да крахира како што предвидува Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Тој ќе може сам да се одржува и да создава вишоци, покажале резултатите од симулациите направени за да се види како одделни ...

Пензискиот фонд нема да крахира: Пари за пензии ќе има, дури и вишок

еМагазин - 19.12.2017

Првиот столб на пензискиот фонд до 2030 година нема да крахира како што предвидува Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Тој ќе може сам да се одржува и да создава вишоци, покажале резултатите од симулациите направени за да се види како одделни ...