TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лукоил ја продава рафинеријата во Бургас, меѓу потенцијалните купувачи азербејџански СОКАР и американски компании

Пари - 08.12.2023

Лукоил размислува за продажба на бугарската рафинерија за нафта Американскиот нафтен гигант Лукоил проценува неколку опции за своите средства во Бугарија, вклучително и потенцијално отуѓување на рафинеријата за нафта Нефточим Бургас.

„ЛУКоил“ призна дека се подготвува да ја продаде рафинеријата Бургас

Слободен Печат - 07.12.2023

„ЛУКоил“ ќе ја преиспита стратегијата за имотот во Бугарија, соопштија од компанијата. Потсетуваме дека државата ја одзеде концесијата на пристаништето на рафинеријата и сериозно го скрати ефектот од отстапувањето (исклучок од нафтените санкции кон ...

“Лукоил” размислува да го продаде својот бизнис во Бугарија

Gostivarpress.mk - 07.12.2023

Најголемата руска приватна нафтена компанија Лукоил, вели дека ја преиспитува својата деловна стратегија во Бугарија и не ја исклучува можноста за продажба на целата своја операција во балканската членка на ЕУ и НАТО, вклучувајќи ја и најголемата ...