TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научете го детето на вербална самоодбрана

Женски магазин - 14.01.2018

Познато е дека детската уста не лаже, односно дека малите го кажуваат она што го мислат, при што може да бидат многу сурови и да ги навредат своите врсници во играта во школо. Зошто би требало што порано да го научите вашето дете на вербална ...

МУДРОСТИ НА Марија Монтесори: Заповеди кои ќе ви помогнат да станете подобар родител

Женски магазин - 14.01.2018

Марија Монтесори, родена во Италија, е познат педагог, лекар и творец на педагошките методи Монтесори. Таа е заслужна за промената на ставот во однос на одгледувањето на деца во 20-тиот век.

Грешки што родителите ги прават кога е во прашање развојот на говорот кај детето

Мама365 - 12.01.2018

Како и за се друго, и за говорот е многу важно детето да добива поттик од родителите. Тој поттик подразбира детето да биде постојано изложено на говор со посебно нагласување на поттикнување комуникација со детето.

Која жена според вас е мајка на детето? Одговорот не е лесен, а открива многу за вас

Сител - 12.01.2018

На илустрацијата се две жени кои седат една спроти друга. Во средина е дете кое си игра безгрижно на подот. Внимателно погледнете ја сликата и обидете да се одговорите без многу анализирање, туку интуитивно, која од двете жени е мајка на детето.