TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Израел претстави прототип на „паметен“ тенк

МКД - 14.08.2019

Израел претстави прототип на оклопно возило на иднината, таканаречен „паметен“ тенк. Екипажот ќе носи шлемови слични на оние што ги носат пилотите на авионите Ф-35. Можно е, мешутоа, овие оклопни возила да можат да се користат и без екипаж за ...

Супероружје како од „Војна на ѕвездите“: Погледнете со каков паметен тенк располага израелската армија

Точка - 12.08.2019

Израелците го претставија прототипот на оклопното возило на иднината, таканаречениот „паметен тенк“ кој може да се управува далечински, што значи дека може да ги извршува најопасните задачи на боиштето, без притоа да се ризикуваат животите на ...

Израелците прават „паметен тенк“: Ќе се управува на далечинско (ВИДЕО)

PressingTV - 12.08.2019

Израелците прават „паметен тенк“: Ќе се управува на далечинско и ќе обавува најопасни операции. Посадата ќе носи шлем како што имаат пилотиите од авионите „Ф-35“ но ќе може да војува и без посада внатре.

(ВИДЕО) Во Израел прават тенк кој ќе се управува на далечинско

Фактор - 13.08.2019

За неколку години ќе се употребува тенк кој работи на далечинско. Израелците прават „паметен тенк“, кој ќе се управува на далечинско и ќе обавува најопасни операции. Посадата ќе носи шлем како што имаат пилотите од авионите „Ф-35“ но ќе може да ...

(ВИДЕО) Во Израел прават тенк кој ќе се управува на далечинско

Тера - 14.08.2019

За неколку години ќе се употребува тенк кој работи на далечинско. Израелците прават „паметен тенк“, кој ќе се управува на далечинско и ќе обавува најопасни операции. Посадата ќе носи шлем како што имаат пилотите од авионите „Ф-35“ но ќе може да ...

ВИДЕО: Oва е најновиот израелски „паметен“ тенк

Иновативност - 14.08.2019

Израелците прават „паметен тенк“ кој ќе се управува на далечинско и ќе обавува најопасни операции. Посадата ќе носи шлем како што имаат пилотиите од авионите „Ф-35“ но ќе може да војува и без посада внатре.