TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали луѓето можат да си дозволат да платат за здравствена заштита? - СЗО објави извештај за Македонија

MTM - 25.11.2021

Луѓето во Северна Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, открива новиот извештај на СЗО/Европа објавен денес.

СЗО: Во Македонија 6 отсто од домаќинствата со катастрофални трошоци за приватно лекување

Фактор - 25.11.2021

СЗО ја објави првата сеопфатна анализа за финансиската заштита во здравствениот систем на Северна Македонија во која се вели дека шест отсто од населението во земјата во 2018 имало катастрофалните трошоци за приватно лекување.

Што вели извештајот на СЗО за здравството во Македонија

Н.Македонија - 25.11.2021

Луѓето во Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, открива новиот извештај на СЗО/Европа објавен денес.

Дали луѓето можат да си дозволат да платат за здравствена заштита?-СЗО објави извештај за Македонија

24Инфо - 25.11.2021

Луѓето во Северна Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, открива новиот извештај на СЗО/Европа објавен денес.

Дали луѓето можат да си дозволат да платат за здравствена заштита? – СЗО објави извештај за Македонија

Centar - 25.11.2021

Луѓето во Северна Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, открива новиот извештај на СЗО/Европа објавен денес.

Дали луѓето можат да си дозволат да платат за здравствена заштита? – СЗО објави извештај за Македонија

Денар - 25.11.2021

Луѓето во Северна Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, открива новиот извештај на СЗО/Европа објавен денес.

СЗО: Луѓето во С. Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно здравство, но со големи приватни плаќања

Радио МОФ - 25.11.2021

Луѓето во Северна Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, покажува новиот извештај на СЗО/Европа кој беше објавен денес.

СЗО ја објави првата сеопфатна анализа за финансиската заштита во здравствениот систем на Северна Македонија

Скопје инфо - 25.11.2021

Луѓето во Северна Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, открива новиот извештај на СЗО/Европа објавен денеска.

СЗО ја објави првата сеопфатна анализа за финансиската заштита во здравствениот систем на Северна Македонија

Frontline - 25.11.2021

Луѓето во Северна Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, открива новиот извештај на СЗО/Европа објавен денеска.