TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Силјановска Давкова на суд во одбрана на Законот

Курир - 13.04.2024

И на Управен суд проф. Гордана Силјановска Давкова ќе го брани ставот дека Академијата за судии го прекршува Изборниот законик со тоа што во моментов води постапка за вработување на 130 слушатели за идни обвинители и судии.

Проф. Силјановска Давкова на суд во одбрана на законот

Република - 13.04.2024

И на Управен суд проф. Гордана Силјановска Давкова ќе го брани ставот дека Академијата за судии го прекршува Изборниот законик со тоа што во моментов води постапка за вработување на 130 слушатели за идни обвинители и судии.

Управен суд ќе заседава по тужба од Академија за судии и јавни обвинители

ТВ21 - 13.04.2024

Управен суд денеска ќе заседава по тужба од Академија за судии и јавни обвинители. Управниот суд ја известува јавноста дека на ден 13.04.2024 година со почеток во 14:30 часот во судница 8 ќе се одржи јавна расправа по предметот УРП.бр.76/24, заведен ...

Антикорупциска чека тужба од Академијата за судии, разврската зависи од Управниот суд

Слободен Печат - 12.04.2024

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) нема коментар за тоа дали Комисијата донела политичка одлука и, како што тврдат Академијата за судии и обвинители, дека тројца од петмината членови кои одлучуваа на седницата по приговорот на ...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Н.Македонија - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен ...

Вработувања во Академијата на судии

24 Вести - 11.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители се уште ја чека одлуката од ДКСК со која и официјално ќе потврди дека го прекршува законот, на начин со кој се отвора вратата за вработување на идни судии и обвинители со постапки, во изборен период.

Академија за судии: Антикорупциската комисија донесе политичка одлука по приговорот на Силјановска

Либертас - 11.04.2024

Антикорупциската комисија заседаваше во средата на државниот празник Рамазан Бајрам, за да одлучува по приговорот што на 6 април го испратила кандидатката за претседател на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силјановска Давкова за вработувањата во АСЈО за време на ...

Академијата за судии и обвинители ќе бара правда пред Управен суд

Сител - 11.04.2024

Забраната за вработување на кандидатите за идни судии и обвинители ќе оди под лупа на Управниот суд.. Академијата најави тужба на одлуката на Антикорупциска која констатираше прекршување на изборниот законик..

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Пулс24 - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен ...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

365 - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен ...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Либертас - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен ...

AСЈО поднесе тужба до Управниот суд по одлуката на ДКСК

МКД - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен ...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Канал5 - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен период.

Академијата за судии и обвинители ја тужи ДКСК пред Управниот суд

Независен - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба до Управниот суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен ...

НЕЗАДОВОЛНИ ОД ОДЛУКАТА НА АНТИКОРУПЦИСКА ПО ПРИГОВОРОТ НА ГОРДАНА СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА Академијата за судии и јавни ...

+инфо - 12.04.2024

Државната комисија за спречување на корупцијата, на јавната седница едногласно го усвои приговорот поднесен од Гордана Силјановска Давкова, претседателскиот кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, за прекршување на одредбите од Законот за спречување на корупција и ...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Република - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен ...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

MakPress - 12.04.2024

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на Државната комисија за спречување на корупцијата дека Академијата со конкурсот и тестирањето на кандидатите за судии и обвинители го прекршува законот во изборен ...

КАНДИДАТКАТА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА ДЕНЕС ПРЕД УПРАВЕН СУД - ќе докажува дека е прекршен Изборниот законик

Фактор - 13.04.2024

Денеска во 14.30 часот во Управнот суд, Скопје, професорката Гордана Силјаноска Давкова која воедно е кандидатка за председател на Македонија, ќе се појави во судницата „во одбрана на законот“.

Силјановска Давкова денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека АСЈО го прекршува изборниот законик

Макфакс - 13.04.2024

Професорката Гордана Силјановска Давкова денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека Академијата за судии и јавни обвинители го прекршува изборниот законик, бидејќи во моментов види постапка за вработување на 130 слушатели за идни обвинители и ...

Силјановска Давкова денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека АСЈО го прекршува изборниот законик

Опсервер - 13.04.2024

Професорката Гордана Силјановска Давкова денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека Академијата за судии и јавни обвинители го прекршува изборниот законик, бидејќи во моментов види постапка за вработување на 130 слушатели за идни обвинители и ...

Силјановска Давкова денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека АСЈО го прекршува изборниот законик

Точка - 13.04.2024

Професорката Гордана Силјановска Давкова денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека Академијата за судии и јавни обвинители го прекршува изборниот законик, бидејќи во моментов види постапка за вработување на 130 слушатели за идни обвинители и ...

Силјановска денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека АСЈО го прекршува изборниот законик

Скопје инфо - 13.04.2024

Професорката Гордана Силјановска Давкова денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека Академијата за судии и јавни обвинители го прекршува изборниот законик, бидејќи во моментов види постапка за вработување на 130 слушатели за идни обвинители и ...

Силјановска Давкова на суд во одбрана на законот

Слободен Печат - 13.04.2024

Професорката Гордана Силјановска Давкова денеска во Управниот суд ќе го брани ставот дека Академијата за судии и јавни обвинители го прекршува изборниот законик, бидејќи во моментов види постапка за вработување на 130 слушатели за идни обвинители и ...

Управен суд заседава по тужба од Академија за судии и јавни обвинители

Канал5 - 13.04.2024

Предмалку во Управниот суд започна јавна расправа во врска со претставката пред Државната комисија за спречување на корупцијата, поднесена од кандидатката за претседателка Гордана Силјановска Давкова.

Јавна расправа на Управниот суд за тужбата од Академијата за судии и јавни обвинители

Бизнис Вести - 13.04.2024

Управниот суд соопшти дека денеска во 14:30 часот ќе одржи јавна расправа по тужбата поднесена од Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ од Скопјe, против Одлуката на Државната комисија за спречување на корупција.

Јавна расправа на Управниот суд за тужбата од Академијата за судии и јавни обвинители

Zoom - 13.04.2024

Управниот суд соопшти дека денеска во 14:30 часот ќе одржи јавна расправа по тужбата поднесена од Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ од Скопјe, против Одлуката на Државната комисија за спречување на корупција.