TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грчкиот премиер ја предупреди Македонија: Почитувајте го договорот од Преспа или соочете се со затворен европски пат

Lider - 25.05.2024

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис ја предупредува Македонија дека нејзиниот европски пат може да биде блокиран доколку не се почитува Договорот од Преспа. Ова предупредување доаѓа во време на политички промени во Македонија по неодамнешните избори.

Мицотакис: Ако се отстапи од Преспанскиот договор, патот кон ЕУ ќе остане затворен

Р.С.Европа - 25.05.2024

Европскиот пат на Северна Македонија минува низ Грција и тој може да остане затворен, ако не се испочитува договореното, повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервју за грчкиот весник „Та неа“, јавува новинската агенција МИА.

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Либертас - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“.

Мицотакис со нова порака до македонските власти: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен дека може да се ...

Локално - 25.05.2024

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис испратил нова порака до македонските власти околу реториката за Преспанскиот договор и користењето на уставното име на земјата. „Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен дека може да се скине“, рекол ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

А1 On - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Press24 - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис: Ако го влечеш јажето, ќе се скине

МКД - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине, порача Мицотакис за Македонија

Н.Македонија - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА од Атина.

Мицотакис: Ако го влечеш јажето, ќе се скине!

Фокус - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“.

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Слободен Печат - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“ Пораката дека „европскиот ...

Мицотакис за „Та неа“: Отстапките од договорот ќе доведат до ќорсокак на патот кон ЕУ

Телма - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“.

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

24Инфо - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“.

МИЦОТАКИС: Патот од Скопје кон ЕУ преку Атина може да биде затворен, ако некој го влече јажето, треба да биде подготвен ...

Денешен - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на С. Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА од ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Вечер Прес - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА од Атина.

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Канал5 - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“.

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Zoom - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис „ќе го кине јажето“ ако македонските власти не го почитуваат Договорот од Преспа

360 степени - 25.05.2024

„Кога некој го влече јажето, ќе треба да биде подготвен да се скине. И ако отстапува од договорениот тек, да знае дека ќе наиде на затворен пат кон Европа. Пат кој поминува од Грција и почитувањето на меѓународното право“ – вели грчкиот премиер во ...

Мицотакис: Кога некој влече јаже, треба да биде подготвен да се скине

Независен - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

24 Вести - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“.

„ЕВРОПСКИОТ ПАТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, ПОМИНУВА НИЗ ГРЦИЈА“: Може да остане затворен случај ако не се почитува ...

Фактор - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Курир - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис „ќе го кине јажето“ ако македонските власти не го почитуваат Договорот од Преспа

365 - 25.05.2024

Грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис ја повтори пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното од Преспа.

„Ако го влечеш јажето ќе се скине“, Мицотакис со уште една порака до Македонија

ММС - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Нетпрес - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Бриф - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Во Центар - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис со нова порака до македонските власти: „Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине“

Точка - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“, јави дописничката на МИА ...

Мицотакис ја повтори можноста за вето, додека Сиљановска лобира за гаранции за ЕУ

Алсат-М - 25.05.2024

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис повтори дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да биде затворен ако не се почитува Преспанскиот договор. Тој ова го кажа во интервју за весникот „Та неа“, а темата за договорот ...

Мицотакис: Кога некој го влече јажето, треба да биде подготвен да се скине

Рацин - 25.05.2024

Пораката дека „европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција“ и може да остане затворен во случај да не се почитува договореното, ја повтори грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис во интервјуто за весникот „Та неа“.