TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Раст на просечната плата во Македонија, еве колку изнесува

Скопје1 - 22.05.2019

Просечната плата исплатена во март годинава во однос на март 2018 година е повисока за 3,8 проценти и изнесува 24.590 ...

Просечната плата 24.590 денари

Независен - 22.05.2019

Просечната плата исплатена во март годинава во однос на март 2018 година е повисока за 3,8 проценти и изнесува 24.590 денари. Според Државниот завод за статистика, зголемување се должи пред сè на растот на платите во здравството и социјална заштита, ...

Просечната плата во март 24.590 денари

Денар - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Топ пет најплатени професии: Програмерите убедливо на врвот

еМагазин - 21.05.2019

Дражавниот завод за статистика ги објави најновите податоци за просечната месечна исплатена нето-плата по вработен која во март 2019 изнесувала 24.590 денари. Од податоците може да се види дека топ пет сектори со највисока просечна плата се ...

Просечната плата во март 24.590 денари

Бриф - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата во март 24.590 денари

А1 On - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

ДЗС: Просечната плата во март 24.590 денари

Опсервер - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата во март 24.590 денари

Факултети - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повисока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата во март 24.590 денари

Канал5 - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата во март годинава се зголеми за 398 денари

Press24 - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, односно 398 денарипокажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата за еден месец се зголемила за 398 денари

еМагазин - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март 2019, изнесува 24.590 денари, што е зголемување за 398 денари во однос на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во февруари 2019 година која изнесувала 24.192 денари.

Просечната плата во март 24.590 денари

Сител - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

ДЗС: Ветената просечна плата од 500 евра или 30.000 денари во март изнесува само 24.590 денари

Денешен - 21.05.2019

Просечната месечна плата од 30.000 денари или 500 евра што сегашнава власт ја ветуваше досека беше во опозиција изнесува само 24.590 денари во март. Тоа е информација од Државниот завод за статистика.

Просечната нето плата во март беше 24.590 денари

Бизнис Инфо - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во март 2019, изнесува 24.590 денари, додека во бруто износ е 36.476 денари, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во март ...

Просечната плата во март 24.590 денари

1tv - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Значителен раст на просечните нето и бруто плати

Слободен Печат - 21.05.2019

Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во секторите. Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март ...

Просечната плата во март 24.590 денари

PressingTV - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата во март 24.590 денари

Локално - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата речиси 25 илјади денари

Centar - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, односно 398 денари покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата во март 24.590 денари

MakPress - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата во март 24.590 денари

iPortal - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Завод за статистика: Просечната плата во март 24.590 денари

Либертас - 21.05.2019

Скопје, 21 мај 2019 (/) – Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната плата во март 24.590 денари

Република - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Просечната нето плата во март изнесуваше 24.590 денари

+инфо - 21.05.2019

Според податоците на ДЗС, пак, просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во март 2019 година изнесувала 36.476 денари. Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 ...

Просечната плата во март 24.590 денари

Скопје инфо - 21.05.2019

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повискока од март лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Колку заработувале Македонците во март?

Фактор - 22.05.2019

Се зголемила просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава во однос на лани. Таа во земјава изнесувала 24.590 денари и е за 3,8 отсто повисока од март минатата година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Зголемена просечната нето плата на 24 590 денари

Бизнис Вести - 22.05.2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март 2019 година, во однос на март 2018 година, изнесува 103.8. Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на ...