TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов кинески воз е најбрзото копнено превозно средство на светот

Сакам да кажам - 22.07.2021

Кина претстави нов маглев воз способен да постигне максимална брзина од 600 километри на час, објавија државните медиуми. Ова го прави возот најбрзото копнено превозно средство на светот. Користејќи ја електромагнетната сила, маглев возот лебди над ...

Кинези претставија воз за кој нема шини кои ќе ја издржат неговата брзина

Иновативност - 22.07.2021

Кина го претстави Маглев (кратенка од магнетна левитација), воз кој ги руши сите рекорди за брзина. Возот може да развие брзина од 600 км/ч, пренесоа државните медиуми. Максималната брзина го прави возот, кој Кина сама го разви и го произведе во ...

(ВИДЕО) Само за два часа ќе помине 1000 км – Кина го претстави најбрзото копнено возило во светот

Lider - 21.07.2021

Кинапретстави воз со голема брзина маглев (кратенка за магнетна левитација) способен да развие брзина од 600 километри на час, објавија државните медиуми. Максималната брзина го прави овој воз, кој Кина самата го развила и произвела во крајбрежниот ...

Кина престави воз кој развива брзина од 600 километри на час

ТВ21 - 21.07.2021

Кина денес го претстави новиот брз воз „маглев“ (кратенка од магнетна левитација), што, според конструкторите, може да развие брзина од 600 километри на час. Возот е развиен и произведен во Кина, во крајбрежниот град Ќингдао, и е најбрзото копнено ...

Новиот кинески магнетен воз е најбрзото копнено возило во светот (ВИДЕО)

Кумановски м. - 21.07.2021

Во Кина беше претставен нов воз заснован на принципот на магнетна левитација (маглев), дизајниран да достигнува брзина до – 600 километри на час! Ова го прави овој воз во моментов, не само најбрзиот воз, туку и – најбрзото копно возило на светот! ...

Еве како изгледа „маглев“ – воз што развива брзина од 600 км/ч

4NEWS - 21.07.2021

Кина вчера го претстави новиот брз воз со назив „Маглев“ (кратенка од магнетна левитација). Според конструкторите, овој воз може да развие брзина од 600 километри на час. Возот е целосно поизведен и развиен во крајбрежниот град Ќингдао во Кина, и ...

Кина претстави брз воз кој може да се движи со 600 км/ч

Канал5 - 20.07.2021

Се очекува дистанцата од 1.000 километри возот да може да ја помине за два и пол часа. Новиот кинески брз возе дизајниран да достигне брзина до 600 километри на час. Овој воз е моментално се смета за најбрзо копнено возила на светот, а работи со ...

Кина создаде воз „маглев“ што развива брзина од 600 км/ч

Независен - 20.07.2021

Кина- Кина денес го претстави новиот брз воз „маглев“ (кратенка од магнетна левитација), што, според конструкторите, може да развие брзина од 600 километри на час. Возот е развиен и произведен во Кина, во крајбрежниот град Ќингдао, и е најбрзото ...

Кина создаде воз „маглев“ што развива брзина од 600 км/ч

OhridNews - 20.07.2021

Кина денес го претстави новиот брз воз „маглев“ (кратенка од магнетна левитација), што, според конструкторите, може да развие брзина од 600 километри на час. Возот е развиен и произведен во Кина, во крајбрежниот град Ќингдао, и е најбрзото копнено ...

Кина го претстави најбрзиот воз на светот – „Маглев“ што развива брзина од 600 км на час/ВИДЕО

Вечер Прес - 20.07.2021

Новиот кинески брз воз „Маглев“ (магнетна левитација) излезе денеска од производната лента и е дизајниран да достигне брзина до 600 километри на час, што во моментов го прави најбрзото копнено возило во светот.

„Маглев“ воз кој ќе лета со 600 км/час – Made in China

Таратур - 20.07.2021

Кинезите го претставија нивниот нов ултрабрз воз „маглев“ (кратенка од магнетна левитација), што, според конструкторите, може да развие брзина од 600 километри на час. Возот е развиен и произведен во Кина, во крајбрежниот град Ќингдао, и е најбрзото ...

Кина создаде воз „маглев“ што развива брзина од 600 км/ч

iPortal - 20.07.2021

Кина денес го претстави новиот брз воз „маглев“ (кратенка од магнетна левитација), што, според конструкторите, може да развие брзина од 600 километри на час. Возот е развиен и произведен во Кина, во крајбрежниот град Ќингдао, и е најбрзото копнено ...

Дизајниран е да постигне брзина од дури 600 километри на час: Кина го направила најбрзиот воз на светот

Точка - 20.07.2021

Кинескиот нов брз маглев (магнетна левитација) е дизајниран да постигне брзина до 600 километри на час, што моментално го прави најбрзото копнено возило на светот. Новиот систем на маглев превоз имал премиера во приморскиот кинески град Чингдао, во ...