TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Текстилец најде противигра за Партизан, немаше проблеми за триумф

24 Ракомет - 17.10.2020

Ракометарите на Текстилец остварија триумф во 4. коло од групата Б во машката Прва лига. Штипјани беа подобри од Партизан со 25:22. Во натпревар со слаба ефикасност најчесто Текстилец имаше предност во првиот дел, но тоа беше минимално.

Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

Локално - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки“ што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец“ и фондацијата ...

Пандемијата ги скрати работничките права

Алфа - 17.10.2020

Наместо да се заштити, на работникот му се ускратија правата. Дел од уредбите кои ги донесе владата се недоречени и без решенија, смета адвокатот на штипското здружение „Гласен текстилец“. Голем е бројот на работници кои побарале правна помош.

Работничките права на удар на корона- кризата

Во Центар - 17.10.2020

Пандемијата ги продлабочи социјалните нееднаквости, посебно во трудоинтензивните дејности, каде се бележи најголемиот број на отпуштени работници и се регистрирани најмногу прекршувања на работничките права.

Анализа: Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

Независен - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки“ што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец“ и фондацијата ...

Анализа: Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

Слободен Печат - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на ковид-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки” што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец” и фондацијата ...

Анализа: Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

Бриф - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки“ што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец“ и фондацијата ...

Анализа: Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

iPortal - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки“ што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец“ и фондацијата ...

Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

ММС - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки“ што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец“ и фондацијата ...

Анализа: Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

Вечер Прес - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки“ што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец“ и фондацијата ...

Tекстилната и кожарската индустрија најпогодени од корона кризата

Република - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки“ што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец“ и фондацијата ...

Анализа: Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

Бизнис Вести - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки” што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец” и фондацијата ...

Анализа: Платите во текстилната и кожарската индустрија не се намалија поради владините мерки

MakPress - 17.10.2020

Корона кризата удри врз трудоинтензивните гранки, особено врз текстилната и кожарската индустрија, покажа анализата „Влијанието на КОВИД-19 врз ниско платените и трудоинтензивни гранки“ што ја изготвија здружението „Гласен Текстилец“ и фондацијата ...

(Фото) Во Штип поставен споменик „Магичен конец“ во чест на текстилните работници

еМагазин - 17.10.2020

Во Штип е поставен споменик „Магичен конец“ во чест на текстилните работници. Симболот во чест на златните раце на работниците е поставен на локација парк Кр’теке. „По четврти пат, Здружението на граѓани на текстилните, кожарските и чевларските ...

Работничките права на удар на корона- кризата

Скопје инфо - 17.10.2020

Пандемијата ги продлабочи социјалните нееднаквости, посебно во трудоинтензивните дејности, каде се бележи најголемиот број на отпуштени работници и се регистрирани најмногу прекршувања на работничките права.