TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Креативноста ја разубавува Македонија, погледнете зошто

Фактор - 16.04.2018

Најновиот проект кој ги разубавува градовите во Македонија е дело на уметникот Давид Ристевски. Тој црта интересни графити на оние малите сандачиња/трансформатори за струја кои ги има низ уличките во Скопје, a најверојатно (не сме сигурни ) и во дел ...

Скопје секој ден изгледа поурбано, но дали сте приметиле зошто?

Friday.mk - 16.04.2018

Најновиот проект кој ги разубавува градовите во Македонија е дело на уметникот Давид Ристевски ака Dreadpen . Станува збор за цртање интересни графити на оние малите сандачиња/трансформатори за струја кои ги има низ уличките во Скопје, и ...

Прилепскиот уметник кој му дава живот на Скопје: Неговите креации се вистински ремек дела (ФОТО ГАЛЕРИЈА)

Маркукуле - 15.04.2018

Прилеп го има најдобриот урбан уметник во државата, а Скопје најдобриот декоратор. Се работи за Давид Ристески или познат како “Dreadpen”. Неговата имагинација досега им има дадено живот и свежина на голем број трансформатори низ Скопје, а ...

Уметник го разубавува Скопје со цртање на трансформатори (фото)

Црнобело - 15.04.2018

Кога пеевме „Градот убав пак ќе никне“ веројатно сме замислувале нешто многу слично на она што го прави Давид Ристевски или Dreadpen. Доколку неговиот прекар ви звучи познато многу веројатно е дека сте го забележале на некој од ...