TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Еди Марфи за расизмот во филмската индустрија: никогаш не се случило да не добијам филм затоа што сум црнец

Press24 - 03.03.2021

59-годишниот актер има неверојатно успешна кариера во Холивуд и иако признава дека диверзитетот останува проблем во филмскиот бизнис, тоа никогаш не го спречило да глуми во филм. “Што се однесува до мојата работа и мојата кариера, трката никогаш не ...

Мариово и трескавец меѓу петте финалисти за награда за најдобра филмска локација

PressingTV - 03.03.2021

Агенцијата за филм ќе биде присутна во рамки на виртуелното издание на Европскиот филмски маркет, кој се одржува во период од 01-05 март. Имено, оваа година поради пандемијата, значајниот европски филмски маркет на кој присуствуваат голем број од ...

Подобро е да се снима под протоколи отколку воопшто да не се снима

Н.Македонија - 03.03.2021

Бојан Лазаревски, актуелниот директор на Агенцијата за филм, кој претходно беше член на управниот одбор, на оваа позиција дојде во декември. Тој има долгогодишно искуство во банкарскиот сектор, а во својство на член на УО на Агенцијата за филм ги ...

Мариово и Трескавец во трка за наградата за најдобра филмска локација

Радио МОФ - 02.03.2021

Мариово и Трескавец, атрактивните локации од прилепскиот регион, кои се појавуваат во филмот „Врба“ на Милчо Манчевски“ се меѓу финалистите за наградата за најдобра филмска локација. Од вкупно 28 апликации, Северна Македонија се наоѓа меѓу петте ...

Мариово и Трескавец во петте финалисти за награда за најдобра филмска локација

Република - 02.03.2021

Агенцијата за филм ќе биде присутна во рамки на виртуелното издание на Европскиот филмски маркет, што е во тек и се одржува до петти март. информираа од Агенција за филм, истакнувајќи дека тоа претставува одлична можност за поголема видливост на ...