TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Цетиње: Расправата за манастирот заврши, се гласа во петок

Вечер Прес - 14.09.2021

Собранието на Цетиње ја заврши дискусијата за граѓанската иницијатива за пренос на имотните права на Цетинскиот манастир од локалната самоуправа на неканонската Црногорска православна црква (КПК).

Црногорската Влада со одлука: Цетинскиот манастир преминува во раце на државата

MakPress - 15.09.2021

Црногорската Управа за катастар и државен имот регистрираше забрана за отуѓување на сите објекти и парцели што ги користи Цетинскиот манастир. Управата за катастар и државен имот го стори тоа врз основа на вчерашниот заклучок на владата да ја ...

Владата на Црна Гора донесе одлука Цетинскиот манастир да биде во рацете на државата

Сител - 14.09.2021

Владата на Црна Гора доенсе одлука Цетинскиот манастир да биде во рацете на државата. Додека во листата за недвижности за Цетинскиот манастир наместо престолнината Цетиње не биде запишана државата, Управата за катастар и државен имот доби наредба да ...

Цетинскиот манистар преминува во раце на државата

Телма - 14.09.2021

Црногорската Управа за катастар и државен имот регистрираше забрана за отуѓување на сите објекти и парцели што ги користи Цетинскиот манастир. Управата за катастар и државен имот го стори тоа врз основа на вчерашниот заклучок на владата да ја ...

Црногорската Влада со одлука: Цетинскиот манастир преминува во раце на државата

Вечер Прес - 14.09.2021

Црногорската Управа за катастар и државен имот регистрираше забрана за отуѓување на сите објекти и парцели што ги користи Цетинскиот манастир. Управата за катастар и државен имот го стори тоа врз основа на вчерашниот заклучок на владата да ја ...

Цетинскиот манистар преминува во раце на државата

Скопје24 - 14.09.2021

Црногорската Управа за катастар и државен имот регистрираше забрана за отуѓување на сите објекти и парцели што ги користи Цетинскиот манастир. Управата за катастар и државен имот го стори тоа врз основа на вчерашниот заклучок на владата да ја ...

Црногорската Влада со одлука: Цетињскиот манастир преминува во раце на државата

Р.С.Европа - 14.09.2021

Црногорската Управа за катастар и државен имот регистрираше забрана за отуѓување на сите објекти и парцели што ги користи Цетињскиот манастир. Управата за катастар и државен имот го стори тоа врз основа на вчерашниот заклучок на владата да ја ...

Собранието на Цетиње ќе расправа за враќање на Цетињскиот манастир на ЦПЦ

Lider - 14.09.2021

Собранието на општина Цетиње денеска ќе се изјасни по иницијатива на граѓаните за враќање на манастирот Цетиње на Црногорската православна црква (ЦПЦ). Иницијаторите на иницијативата наведуваат дека сопственикот на манастирот е „престолнината ...

Општина Цетиње треба да одлучи за враќање на манастирот на Црногорската православна црква

Денешен - 14.09.2021

Собранието на општина Цетиње денеска треба се изјасни за граѓанската иницијатива за враќање на манастирот Цетиње на Црногорската православна црква (ЦПЦ). Иницијаторите на иницијативата наведуваат дека сопственикот на манастирот е „престолнината ...

Собранието на Цетиње ќе расправа за иницијативата за враќање на Цетињскиот манастир на Црногорската православна црква

MakPress - 14.09.2021

Собранието на општина Цетиње денеска ќе се изјасни по иницијатива на граѓаните за враќање на манастирот Цетиње на Црногорската православна црква (ЦПЦ). Иницијаторите на иницијативата наведуваат дека сопственикот на манастирот е „престолнината ...

Влада на Црна Гора: Манастирот во Цетиње и припаѓа на државата

Локално - 14.09.2021

Вчера, Владата на Црна Гора и наложи на Управата за катастар и државен имот да ја спроведе одлуката донесена во 2005 година без одлагање и да ја внесе Државата во списокот на недвижности за манастирот Цетиње наместо Престолнината.