TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна

Слободен Печат - 11.12.2019

Покрај негативниот ефект врз животната средина, соочени сме, дополни Димковски, и со големи количества храна кои завршуваат на отпад, наместо да стигнат до оние на кои им се најпотребни. Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира ...

Речиси половина милион жители во нашата држава немаат постојан пристап до храна

Макфакс - 11.12.2019

Честопати Северна Македонија е ставена на листата на рекордери во загуби на храна и отпад од храна, а истовремено се соочува со проблем да обезбеди доволно храна за ранливите социјални категории.

Консултативна работилница за стратегија за намалување на загубите и отпадот од храна

Сител - 11.12.2019

Во Скопје денеска ќе се одржи консултативна работилница за формулација на стратегија за намалување на загубите и отпадот од храна. Работилницата е дел од регионалниот проект на ФАО за техничка соработка „Стратегии за намалување на загуби и отпад од ...

Колку храна ќе изедете во текот на животот?

Црнобело - 10.12.2019

Луѓето, како и секој жив организам, мораат да се хранат за да преживеат. Но, дали сте се запрашале колку храна ќе изедете во текот на целиот живот? Ова видео ќе ви го одговори токму тоа прашање.

Консултативна работилница за стратегија за намалување на загубите и отпадот од храна

Опсервер - 11.12.2019

Во Скопје денеска ќе се одржи консултативна работилница за формулација на стратегија за намалување на загубите и отпадот од храна. Работилницата е дел од регионалниот проект на ФАО за техничка соработка „Стратегии за намалување на загуби и отпад од ...

Консултативна работилница за стратегија за намалување на загубите и отпадот од храна

Вечер Прес - 11.12.2019

Во Скопје денеска ќе се одржи консултативна работилница за формулација на стратегија за намалување на загубите и отпадот од храна. Работилницата е дел од регионалниот проект на ФАО за техничка соработка „Стратегии за намалување на загуби и отпад од ...

Речиси половина милион жители во земјава немаат постојан пристап до храна

24Инфо - 11.12.2019

Честопати Северна Македонија е ставена на листата на рекордери во загуби на храна и отпад од храна, а истовремено се соочува со проблем да обезбеди доволно храна за ранливите социјални категории.

О.Н.: Речиси половина милион граѓани во Македонија без постојан пристап до храна

Курир - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Земјава на фрапантно осмо место во светот по фрлената храна, се готви закон за донирање

+инфо - 11.12.2019

Речиси половина милион граѓани во земјата без постојан пристап до храната. Во светот речиси една третина од вкупно произведената храна на годишно ниво се фрла, 800 милиони луѓе живеат со ризик од глад, додека пет милиони деца умираат.

Земјава меѓу рекордерите во фрлање храна, наскоро закон и стратегија за справување со вишоците

А1 On - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Земјава меѓу рекордерите во фрлање храна, наскоро закон и стратегија за справување со вишоците

Либертас - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Земјава меѓу рекордерите во фрлање храна!

Алсат-М - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Земјава меѓу рекордерите во фрлање храна, наскоро закон и стратегија за справување со вишоците

Вечер Прес - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Земјава меѓу рекордерите во фрлање храна, наскоро закон и стратегија за справување со вишоците

Канал5 - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Земјава меѓу рекордерите во фрлање храна, наскоро закон и стратегија за справување со вишоците

CivilMedia - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Половина милион жители во државава немаат постојан пристап до храна

Денар - 11.12.2019

Честопати Северна Македонија е ставена на листата на рекордери во загуби на храна и отпад од храна, а истовремено се соочува со проблем да обезбеди доволно храна за ранливите социјални категории.

Македонија меѓу рекордерите во фрлање храна

Press24 - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Земјава меѓу рекордерите во фрлање храна, наскоро закон и стратегија за справување со вишоците

Бриф - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...

Македонија осма во светот по количината фрлена храна

МКД - 11.12.2019

Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) ја рангира земјава на осмото место во светски рамки по количините фрлена храна според бројот на жители. Честопати сме ставени и на листата рекордери во загуба и отпад од храна, а истовремено се ...