TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Астрономи открија супермасивна црна дупка од зората на универзумот

Стандард - 07.12.2017

Најстарата и најоддалечена црна дупка забележана некогаш, 800 пати поголема од Сонцето, им открива на научниците изненадувања од зората на универзумот, пренесоа светските агенции. Астрономите открија дека црната дупка, која се наоѓа во центарот на ...

Откриена најоддалечената црна дупка досега, забележана 690 милиони години по Биг бенгот

Сакам да кажам - 07.12.2017

Астрономите објавија дека ја откриле најоддалечената супермасивна црна дупка позната на науката. Таа се наоѓа на далечина од 13 милијарди светлосни години и толку е далеку, што можеме да ја забележиме дури 690 милиони години по Биг бенгот.