TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со патувачкиот фестивал за млади „Џифони“, во Делчево започна манифестацијата „Денови на хуманост-дарувај со љубов“

Вечер Прес - 29.11.2021

Со патувачкиот фестивал за млади „Џифони“, во Делчево започна традиционалната манифестација „Денови на хуманост-дарувај со љубов“, организирана по повод 3 Декември, меѓународниот ден на лицата со посебни потреби.

Во Делчево патувачки филмски фестивал ,,Џифони”

Опсервер - 29.11.2021

ript> – Филмскиoт фестивал за млади „Џифони“ денеска патува во Делчево. Настанот во организација на Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков – Вапцаров” од каде информираат дека целна група на фестивалот се младите од Делчево.

„Џифони“ во Делчево

МКД - 29.11.2021

Филмскиoт фестивал за млади „Џифони" денеска патува во Делчево. Настанот во организација на националната установа Центар за култура „Никола Јонков – Вапцаров" од каде информираат дека целна група на фестивалот се младите од Делчево.

Во Делчево патувачки филмски фестивал ,,Џифони”

MakPress - 29.11.2021

Филмскиoт фестивал за млади „Џифони“ денеска патува во Делчево. Настанот во организација на Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков – Вапцаров” од каде информираат дека целна група на фестивалот се младите од Делчево.

Денови на хуманост „Дарувај со љубов“

Вечер Прес - 28.11.2021

Традиционално, по повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со образовните институции и детската градинка, ЈЛБ „Илинден“, НУЦК „Никола Јонков-Вапцаров“, Дневниот центар за лица со посебни ...