TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неверојатна приказна: Секоја година пингвин препливува 8.000 километри за да го посети човекот кој го спасил (ВИДЕО)

Курир - 11.02.2019

Жоао Переира (71), Бразилец од остров во близина на Рио де Жанеиро во 2011 година спасил еден пингвинот од сигурна смрт. Тој го нашол заглавен меѓу карпите, прегладнет и покриен со нафта додека бил уште млал.

Секоја година пингвин препливува 8.000 километри за да го посети човекот кој го спасил

Пулс24 - 11.02.2019

Жоао Переира (71), Бразилец од остров во близина на Рио де Жанеиро во 2011 година спасил еден пингвинот од сигурна смрт. Тој го нашол заглавен меѓу карпите, прегладнет и покриен со нафта додека бил уште млал.

Секоја година пингвин препливува 8.000 километри за да го посети човекот кој го спасил

Скопје24 - 11.02.2019

Жоао Переира (71), Бразилец од остров во близина на Рио де Жанеиро во 2011 година спасил еден пингвинот од сигурна смрт. Тој го нашол заглавен меѓу карпите, прегладнет и покриен со нафта додека бил уште млал.