TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Димитриевска-Кочовска: Пресметките велат дека ќе има сериозно зголемување на цената на струјата

ТВ21 - 10.06.2021

Членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Димитриеска-Кочовска во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 посочи дека поради поскапувањето на електричната енергија во текот на минатата година. поскапеле и многу други продукти.

Дали ќе има промена на цената на струјата?Oдговара Ковачевски во ClickPlus

ТВ21 - 10.06.2021

Дали ќе има промена на целата на електричната енергија? На ова прашање во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 одговори заменик министерот за финансии Драган Ковачевски. Тој вели дека се работи за сериозна тема затоа што електричната енергија е ...

Димитриеска Кочоска: Нема да имаме реализација на предвидените приходи во буџетот затоа што економијата е далеку од ...

24Инфо - 10.06.2021

Гордана Димитриеска Кочоска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ смета дека годинава нема власта да ги реализира предвидените буџетски приходи, затоа што македонската економија е во многу лоша состојба и е далеку од заживување и рестартирање, после КОВИД ...

Димитриеска Кочоска: Eкономијата е далеку од заживување

MakPress - 11.06.2021

Гордана Димитриеска Кочоска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ смета дека годинава нема власта да ги реализира предвидените буџетски приходи, затоа што македонската економија е во многу лоша состојба и е далеку од заживување и рестартирање, после КОВИД ...

Димитриеска Кочоска: Зголемената инфлација во Македонија е како резултат на зголемувањето на цената на електричната ...

Курир - 10.06.2021

Инфлацијата во Македонија е зголемена како резултат на зголемувањето на цената на електричната енергија за домаќинствата, која владата предводена од Социјалдемократскиот сојуз и Зоран Заев, веднаш после изборите од 15-ти јули минатата година, ја ...

Димитриеска Кочоска: Зголемената инфлација во Македонија е како резултат на зголемувањето на цената на електричната ...

24Инфо - 10.06.2021

Инфлацијата во Македонија е зголемена како резултат на зголемувањето на цената на електричната енергија за домаќинствата, која владата предводена од Социјалдемо к ратскиот сојуз и Зоран Заев, веднаш после изборите од 15 -ти јули минатата година, ја ...

Димитриеска Кочоска: Зголемената инфлација во Македонија е како резултат на зголемувањето на цената на електричната ...

Press24 - 10.06.2021

Инфлацијата во Македонија е зголемена како резултат на зголемувањето на цената на електричната енергија за домаќинствата, која владата предводена од Социјалдемократскиот сојуз и Зоран Заев, веднаш после изборите од 15-ти јули минатата година, ја ...

Зголемената инфлација во Македонија е резултат на зголемувањето на цената на електричната енергија, вели Димитриеска ...

Lider - 10.06.2021

Инфлацијата во Македонија е зголемена како резултат на зголемувањето на цената на електричната енергија за домаќинствата, која владата предводена од Социјалдемократскиот сојуз и Зоран Заев, веднаш после изборите од 15-ти јули минатата година, ја ...

Димитриеска Кочоска: Зголемената инфлација во Македонија е како резултат на зголемувањето на цената на електричната ...

Нетпрес - 10.06.2021

Инфлацијата во Македонија е зголемена како резултат на зголемувањето на цената на електричната енергија за домаќинствата, која владата предводена од Социјалдемократскиот сојуз и Зоран Заев, веднаш после изборите од 15-ти јули минатата година, ја ...

Зголемената инфлација e резултат на поскапувањето на струјата

Република - 10.06.2021

Инфлацијата во Македонија е зголемена како резултат на зголемувањето на цената на електричната енергија за домаќинствата, која владата предводена од Социјалдемократскиот сојуз и Зоран Заев, веднаш после изборите од 15-ти јули минатата година, ја ...

Димитриеска Кочоска: Има раст на инфлацијата поради зголемената цена на електричната енергија

MakPress - 11.06.2021

Инфлацијата во Македонија е зголемена како резултат на зголемувањето на цената на електричната енергија за домаќинствата, која владата предводена од Социјалдемократскиот сојуз и Зоран Заев, веднаш после изборите од 15-ти јули минатата година, ја ...

Која инфлација е добра

Н.Македонија - 10.06.2021

Oдговарајќи на неодамнешната загриженост околу растечката инфлација, американските креатори на политики негираат постоење на каква било закана и инсистираат на тоа дека очекувањата се „добро поткрепени“.

Колумна на Глигор Бишев: Има ли причини за загриженост од бран на глобална инфлација

Фактор - 10.06.2021

По објавувањето на стапката на инфлација во САД за Април од 4,2 проценти и приближувањето на растот на цените во Еврозоната во Мај до поставената цел од 2 проценти, го наметна прашањето дали светската економија влегува во ера на повисока инфлација.

Димитриеска Кочоска: Јавниот долг може да порасне над 70% од БДП, затоа што нема да раст од 5%

MakPress - 10.06.2021

„Јавниот долг на Македонија може да се зголеми и истиот да надмине над 70 отсто од бруто домашниот производ (БДП), затоа што економијата најверојатно нема да порасне за 5% врз основа на кој Владата го проектираше долгот 65,9%.