TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кои пратенички групи ќе ги поддржат законските измени за патните трошоци?

24 Вести - 13.01.2018

Дел од пратениците ќе го поддржат предлогот на СДСМ за намалување на патните трошоци, но дел од нив пак очекуваат собранието да понуди повеќе опции што ќе им бидат ставени како избор на народните избраници.

Патувањето до работно место не е службено патување!

Окно - 13.01.2018

Дали патувањето со приватен автомобил на работа е службено патување? Дали пратениците кои користат приватен автомобил, наместо бесплатен јавен превоз, го користат за „службени цели“? Нема никаква логика оваа законска одредба да се користи за исплата ...

До кога вртоглави суми за патни трошоци - Пратениците договораат измени

Фактор - 13.01.2018

Пратениците од сите парламентарни партии и натаму немаат единствено и конкретно решение со кои ќе воведат законски измени на одредбите за надоместување на патните трошоци кои се огромни и доведоа до бројни сомнежи за злоупотреби.

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

Нова ТВ - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ до Собранието поднесе два предлог закони за дефинирање на патните трошоци или престојот на пратениците, информираше денеска на брифинг со новинарите, координаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев.

Тунтев: Патните трошоци ги земавме бидејќи се реални трошоци

Нова ТВ - 12.01.2018

Образложувајќи ги предлозите за измени на Законот за плата и други надоместоци за пратениците и другите избрани и именувани лица и Законот за пратеници , координаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев, на брифинг со новинарите денеска, ...

Ќе се намалуваат патните трошоци на пратениците и министрите?!

Телма - 12.01.2018

Патните трошоци на пратениците, министрите и на другите именувани лица, ќе се намалат за најмалку една третина од сегашната сума, доколку бидат усвоени измените што денеска ги предложи пратеничката група на СДСМ до Собранието.

СДСМ предлага законски измени за намалување на патните трошоци на пратениците

Алсат-М - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ денеска предложи измени на два закона со цел намалување на патните трошоци на пратениците. Предлогот, како што истакна координаторот на пратеничката група Томислав Тунтев, го опфаќа престојот и превозот на пратениците и ...

СДСМ предлага законски измени за поголема контрола врз патните трошоци на пратениците

Фокус - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ до Собранието поднесе два предлог закони за дефинирање на патните трошоци или престојот на пратениците, информираше денеска на брифинг со новинарите, координаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев.

Тунтев за патните трошоци: Не сме наплатиле се што ни следува

Фокус - 12.01.2018

На новинарско прашање на НОВА, доколку намерата е да се биде пример, зошто како пратеничка група СДСМ не се откажале од надоместокот за патните трошоци за изминатите четири месеци, додека да се донесат измените кои ги предлагаат, ТомиславТунтев вели ...

СДСМ предлага законски измени за намалување на патните трошоци на пратениците

24 Вести - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ денеска предложи измени на два закона со цел намалување на патните трошоци на пратениците. Предлогот, како што истакна координаторот на пратеничката група Томислав Тунтев, го опфаќа престојот и превозот на пратениците и ...

СДСМ предлага намалување на патните трошоци на пратениците

МКД - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ предлага намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот на пратеничката група Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Предлог-законот на СДСМ предвидува надоместокот, односно висината ...

СДСМ предложи намалување на патните трошоци на пратениците

Р.С.Европа - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ денеска предложи измени на два закона со цел намалување на патните трошоци на пратениците и други избрани и именувани функционери за користење на сопствено возило во службени цели и за отстранување на сите можности за ...

СДСМ предлага намалување на патните трошоци,но ќе чека да се врати ВМРО ДПМНЕ

24 Вести - 12.01.2018

Пратениците од власта денеска до Собранието доставиле конкретни законски измени за патните трошоци, но сепак за гласање ќе ги чекаат и колегите од ВМРО-ДПМНЕ. Предлагаат најмалку за половина или од 30% на 15отсто да се намали надоместокот за литар ...

ВИДЕО: СДСМ за патните трошоци ќе чека да се вратат ВМРО-ДПМНЕ во Собранието

А1 On - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, нинформираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Како што рече Тунтев, со нивната иницијатива се предлага патните трошоци од ...

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

МРТ - 12.01.2018

За таа цел, потребно е менување на Законот за плати на именувани функционери и Законот за пратеници, рече Тунтев. Би биле прифаќани само фискални сметки платени со личната платежна картичка на пратеникот.

(Видео) СДСМ поднесе предлог за намалување на патните трошоци за пратениците

Макфакс - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Како што рече Тунтев, со нивната иницијатива се предлага патните трошоци од ...

СДСМ предлага законски измени за намалување на патните трошоци на пратениците

Канал5 - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ денеска предложи измени на два закона со цел намалување на патните трошоци на пратениците. Предлогот, како што истакна координаторот на пратеничката група Томислав Тунтев, го опфаќа престојот и превозот на пратениците и ...

СДСМ со предлог, законски измени за намалување на патните трошоци

ТВ21 - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ предложи измени на два закона со цел намалување на патните трошоци на пратениците. Предлогот, како што истакна координаторот на пратеничката група Томислав Тунтев, го опфаќа престојот и превозот на пратениците и други ...

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

Либертас - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Како што рече Тунтев, со нивната иницијатива се предлага патните трошоци од ...

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

Сител - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Како што рече Тунтев, со нивната иницијатива се предлага патните трошоци од ...

СДСМ поднесе предлози до Собранието за намалување на патните трошоци и злоупотребите со сметки од патарини

Сакам да кажам - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ до Собранието поднесе предлог закони за измени на Законот за плата и други надоместоци на избрани и именувани лица и Законот за пратеници со кои што се намалуваат патните трошоци за најмалку една третина.

СДСМ предлага да се намалат патните трошоци за пратениците

+инфо - 12.01.2018

СДСМ предлага патарини да се плаќаат само со личните кредитни картички и како доказ покрај фискалната сметка да се достави и потврдата дека е платено. Пратеничката група на СДСМ денеска доставила иницијатива и предлози за законски измени кои ќе ако ...

СДСМ предлага да се намалат патните трошоци за пратениците (ВИДЕО)

+инфо - 12.01.2018

СДСМ предлага патарини да се плаќаат само со личните кредитни картички и како доказ покрај фискалната сметка да се достави и потврдата дека е платено. Пратеничката група на СДСМ денеска доставила иницијатива и предлози за законски измени кои ако се ...

Законски предлози за намалување на надоместокот за патните трошоци на пратениците

Академик - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ и здружената коалиција денеска до Собранието доставиja предлози за законски измени на Законот за плата и другите надоместоци на избрани и именувани функционери и на Законот за пратениците, со кои се предлага намалување на ...

СДСМ поднесе предлог-закони за намалување на патните трошоци(видео)

AKO - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ и здружената коалиција денеска до Собранието достави Предлог-закони за измени на Законот за плата и другите надоместоци на избрани и именувани функционери и на Законот за пратениците, со кои се предлага намалување на ...

СДСМ предлага законски измени за намалување на патните трошоци на пратениците...

Н.Македонија - 12.01.2018

СДСМ предлага законски измени за намалување на патните трошоци на пратениците Пратеничката група на СДСМ денеска предложи измени на два закона со цел намалување на патните трошоци на пратениците.

СДСМ поднесе иницијатива за намалување на патните трошоци за пратениците

Локално - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Со иницијативата се предлага патните трошоци од 30 отсто од цената на ...

СДСМ поднесе иницијатива за намалување на патните трошоци за пратениците

Мета - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Со иницијативата се предлага патните трошоци од 30 отсто од цената на ...

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

Стандард - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ денеска предложи измени на два закона со цел намалување на патните трошоци на пратениците. Kоординаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев, соопшти дека измените се однесуваат на законот за плати и недоместоци ...

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

Локално - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Како што рече Тунтев, со нивната иницијатива се предлага патните трошоци од ...

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

Точка - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Како што рече Тунтев, со нивната иницијатива се предлага патните трошоци од ...

СДСМ предлага законски измени за поголема контрола врз патните трошоци на пратениците. Еве како

iPortal - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ до Собранието поднесе два предлог закони за дефинирање на патните трошоци или престојот на пратениците, информираше денеска на брифинг со новинарите, координаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев.

ОТКАКО ЈАВНОСТА СЕ ЈАВИ СО КРИТИКИ: СДСМ предлага измени на Законот за патни трошоци

Фактор - 12.01.2018

Поради патните трошоци првично беа негативно критикувани пратениците од ВМРО ДПМНЕ додека пратениците кои се бунтуваа на истата тема, скршнаа од патот и го фатија правецот на колегите опоненти.

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

10без10 - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ до Собранието поднесе два предлог закони за дефинирање на патните трошоци или престојот на пратениците, информираше денеска на брифинг со новинарите, координаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев.

Тунтев: Патните трошоци за пратениците да се намалат за половина (Видео)

Слободен Печат - 12.01.2018

„Пратеничката група на СДСМ и здружената коалиција денеска до Собранието достави Предлог-закони за измени на Законот за плата и другите надоместоци на избрани и именувани функционери и на Законот за пратениците, со кои се предлага намалување на ...

СДСМ предложи намалување на пратеничките патни трошоци

Слободен Печат - 12.01.2018

Координаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев, на брифинг со новинарите информираше дека се поднесени два предлог-закони за дефинирање на патните трошоци и престојот на пратениците.

Тунтев: Патните трошоци ги земавме бидејќи се реални трошоци

Press24 - 12.01.2018

Координаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев образложувајќи ги предлозите за измени на Законот за плата и други надоместоци за пратениците и другите избрани и именувани лица и Законот за пратеници, на брифинг со новинарите денеска ...

СДСМ поднесе предлози за намалување на патните трошоци за пратениците

Press24 - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ до Собранието поднесе два предлог закони за дефинирање на патните трошоци или престојот на пратениците. За ова информираше денеска координаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев.

СДСМ предлага намалување на патните трошоци за пратениците

Вечер - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Како што рече Тунтев, со нивната иницијатива се предлага патните трошоци од ...

СДСМ со историски потег кој не е виден досега од владејачка партија

Sky - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ поднесе инцијатива за намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. Како што рече Тунтев, со нивната иницијатива се предлага патните трошоци од ...

СДСМ предложи законски измени за намалување на патните трошоци на пратениците

еМагазин - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ денеска предложи измени на два закона со цел намалување на патните трошоци на пратениците. Предлогот, како што истакна координаторот на пратеничката група Томислав Тунтев, го опфаќа престојот и превозот на пратениците и ...

По низата јавни реакции, СДСМ предлага намалување на надоместокот за патни трошоци

Канал 77 - 12.01.2018

Пратеничката група на СДСМ денеска до Собранието доставува предлог измени на два закона со кои се регулира исплатата на надомест за трошоците за престој и превоз на пратениците кои патуваат со сопствено возило.

Талат Џафери го демантира Тунтев: Никој не поднел предлог за измена на патните трошоци

24 Вести - 10.01.2018

На пратениците очигледно не им се откажува од сумите за патни трошоци кои достигнуваат и по неколку илјади евра месечно. И покрај наводните заложби на парламентарното мнозинство за намалување на овие трошоци, спикерот Џафери во емисијата Отворено на ...

Романските пратеници се возат со воз, бугарските користат службени станови, хрватските за превоз имаат по 330 евра…

Либертас - 10.01.2018

Порталот Мкд.мк направи аналза за тоа како во земјите од регионот се пресметува покривањето на патните трошоци на пратениците: Во Словенија народните избраници имаат обезбедено надомест за јавен превоз, а доколку користат сопствено возило добиваат ...

Романските пратеници се возат со воз, бугарските користат службени станови, хрватските за превоз имаат по 330 евра...

МКД - 09.01.2018

Со близу пет милиони евра само за патни трошоци во периодот од 2011 до 2016 година, пратениците од земјава се најплатени во регионот, покажуваат податоците кои ги објави истражувачката мрежа СКУП .

Романските пратеници се возат со воз, бугарските користат службени станови, хрватските за превоз имаат по 330 евра…

Тера - 09.01.2018

Со близу пет милиони евра само за патни трошоци во периодот од 2011 до 2016 година, пратениците од земјава се најплатени во регионот, покажуваат податоците кои ги објави истражувачката мрежа СКУП .

Аце Коцевски: Критиките за високите патни трошоци се оправдани, но само за тие пратеници кои правеле злоупотреби

Фактор - 09.01.2018

Велешкиот градоначалник поттикнат од моментално најактуелната тема во медиумите поврзана со народните избраници-пратеници на социјалните мрежи го сподели својот став. Високите патни трошоци според него се оправдани, но само за оние пратеници кои ...

Градоначалникот на Велес даде предлог за пратениците и нивните патни трошоци

Бизнис Вести - 09.01.2018

Градоначалникот на Велес Аце коцевски, даде предлог за пратениците и нивните патни трошоци. Тој своето мислење го сподели на социјалната мрежа Facebook: „Пратениците се изложени на жестоки критики и осуда на јавноста заради тоа што земаат големи ...

Пратениците носат закони за сите, само за нив не

ТВ21 - 08.01.2018

Не стивнуваат реакциите во јавноста и на социјалните мрежи по објавата на ТВ21 за високите суми кои ги добивале пратениците од земјава по основ за патни трошоци. Дел од граѓаните, но и дел од јавните личности се пожалија дека се избришани од листата ...