TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизнисмените очекуваат реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

Слободен Печат - 08.11.2019

Како бизнис заедница СКСЗМ годинава инвестираше 42 милиони евра што е речиси двојно повеќе од лани кога имаше инвестиции од 23 милиони евра. Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам ...

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Локално - 08.11.2019

Компанијата „Варадар Доломит“ е прогласена за најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ), додека пак меѓу најдобрите пет влегоа и компаниите Алма М, Кипер маркет, ...

Топ 100 најуспешни компании – Бектеши не дојде, Џафери по 20 минути замина од настанот

ТВ21 - 08.11.2019

„Топ 100“ е еден од поголемите настани од областа на економија во земјата, на кој се прогласуваат најуспешните компании во земјата. Присутни беа бројни бизнисмени, претседатели на стопански комори, но не и министерот за економија, Крешник Бектеши.

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Вечер - 08.11.2019

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц.

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Сител - 08.11.2019

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц.

Прогласени „Топ 100" најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Канал5 - 08.11.2019

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100" што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц.

Прогласени „Топ 100″ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Слободен Печат - 08.11.2019

Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100″ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ).

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Нетпрес - 08.11.2019

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц.

Прогласени „Топ 100“ најуспешни компании, Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц во првите пет

МКД - 08.11.2019

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц.

Прогласени „Топ 100″ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

ММС - 08.11.2019

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100″ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц.

СКСЗМ очекува реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

Опсервер - 08.11.2019

Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската Унија што секако ќе помогне за реализација на веќе ...

СКСЗМ очекува реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

ММС - 08.11.2019

Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската Унија што секако ќе помогне за реализација на веќе ...

СКСЗМ очекува реализација на инвестициите и покрај најавените избори

Вечер - 08.11.2019

Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската Унија што секако ќе помогне за реализација на веќе ...

Избрани „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

+инфо - 08.11.2019

Членките на комората лани оствариле годишен обрт од околу 763 милиони евра и вработувале 8.752 лица или за 590 повеќе од претходната година. Во 2018 година оствариле нето профит од 57 милиони евра, односно осум милиони повеќе од 2017 година, и ...

Хоџа: Планираните инвестиции ќе се реализираат и покрај најавените избори

+инфо - 08.11.2019

Тој изрази надеж дека и покрај изборите политичкиот амбиент во земјава ќе биде на добро ниво и оти во позитивна насока ќе одат преговорите за евроинтеграции. Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни ...

Топ 100 најуспешни компании – Бектеши не дојде, Џафери по 20 минути замина од настанот

4NEWS - 08.11.2019

„Топ 100“ е еден од поголемите настани од областа на економија во земјата, на кој се прогласуваат најуспешните компании во земјата. Присутни беа бројни бизнисмени, претседатели на стопански комори, но не и министерот за економија, Крешник Бектеши.

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“

MakPress - 08.11.2019

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц.

СКСЗМ очекува реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

PressingTV - 08.11.2019

Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската Унија што секако ќе помогне за реализација на веќе ...

Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции

MakPress - 08.11.2019

Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската Унија што секако ќе помогне за реализација на веќе ...