TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Македонија зголемен интересот за фотоволтаици, инвестицијата се враќа за 5-6 години

Вечер - 11.02.2019

Обуките за инсталирање на фотоволтаици ќе се реализираат во рамките на наредните две години, а се очекува низ овие обуки да поминат околу 500 професионалци, 150 техничари, 20 проектанти и 250 работници Ќе се врши обука и преквалификација на ...

Обука за иднината, инсталирање на фотоволтаици и топлински колектори

+инфо - 11.02.2019

Планирано да се направи база на сите обучени кадри и база на тренери кои ќе им бидат достапни на компаниите и граѓаните за да можат полесно да ги реализираат своите проекти. Вкупно 250 работници, 150 инженери 40 архитекти вработени во градежните ...

Обуки за инсталирање фотоволтаици и топлински колектори

А1 On - 11.02.2019

Обука на стручен и технички кадар за инсталирање фотоволтаици и топлински колектори со цел зголемување на енергетската ефикасност на објектите ќе биде најавена денеска на прес-конференција во Стопанската комора на Македонија.

Обуки за инсталирање фотоволтаици и топлински колектори

Сител - 11.02.2019

Обука на стручен и технички кадар за инсталирање фотоволтаици и топлински колектори со цел зголемување на енергетската ефикасност на објектите ќе биде најавена денеска на прес-конференција во Стопанската комора на Македонија.

Обуки за инсталирање фотоволтаици и топлински колектори

Канал5 - 11.02.2019

Обука на стручен и технички кадар за инсталирање фотоволтаици и топлински колектори со цел зголемување на енергетската ефикасност на објектите ќе биде најавена денеска на прес-конференција во Стопанската комора на Македонија.

Обуки за инсталирање фотоволтаици и топлински колектори

Вечер - 11.02.2019

Обука на стручен и технички кадар за инсталирање фотоволтаици и топлински колектори со цел зголемување на енергетската ефикасност на објектите ќе биде најавена денеска на прес-конференција во Стопанската комора на Македонија.

Ќе се обучуваат професионалци за инсталирање фотоволтаици

+инфо - 11.02.2019

Најавени се обраќања на Ристо Јаневски, претседател на Здружението на енергетиката при Стопанската комора на Македонија и професор д-р Христина Спасевска, претседател на Инженерската институција на Македонија.