TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Џејмс Хауелс ненамерно фрлил хард диск со биткоини, во вредност од 280 милиони долари

Телефони.мк - 19.01.2021

Џејмс Хауелс е 35-годишен ИТ-инженер од Велс, кој го фрлил уредот со сите негови биткоини , ненамерно. Тој го расчистувал својот дом во 2013 година и имал два идентични хард диска на лаптопот.

Фрлил хард диск со Биткон вреден 280 милиони долари

Пари - 19.01.2021

Британец кој случајно исфрли хард диск со огромна количина биткоин на него повторно ги повика локалните градски власти да го пуштат да го бара на депонија. Џејмс Хауелс, 35-годишен ИТ-инженер од Њупорт, Велс, рече дека го отфрлил уредот додека го ...

По грешка фрлил во ѓубре 7.500 биткоини, сега нуди 70 милиони долари за оној кој ќе ги пронајде

Канал5 - 18.01.2021

Еден Велшанец има доста сериозен проблем, и тоа по негова кривица. Тој во 2013 година во канта за ѓубре фрлил хард диск со „ископани“ 7.500“ биткоини, кои денес вредат околу 280 милиони долари.

Нуди 70 милиони долари ако некој му помогне да си врати хард-диск од 2014 година – еве во што е „финтата“

Таратур - 18.01.2021

Џејмс Хауелс, софтверски инженер, се откажал од „рударење на биткоини“ уште во 2009 година, бидејќи неговата девојка тогаш му се пожалила дека „сето тоа е измама“, а тој го зачувал тој хард диск што завршил на депонија четири години подоцна.

По грешка фрлил 7.500 биткоини во ѓубре

USB - 18.01.2021

Еден Велшанец има доста сериозен проблем, и тоа по негова вина. Тој во 2013 година во канта за ѓубре фрлил хард диск со „ископани“ 7.500“ биткоини, кои денес вредат околу 280 милиони долари.

По грешка фрлил 7.500 биткоини во смет, нуди 70 милиони долари за оној што ќе ги најде

Канал5 - 17.01.2021

Велшанец по грешка, се најде во доста голем проблем. Имено, тој во 2013 година фрлил хард диск со „ископани“ 7.500 биткоини во ѓубре, што денес вредат околу 280.000.000 долари. Џејмс Хауелс, софтверски инженер, се откажал од „рударството на ...