TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лина Даневска, „Секси маало“: Предизвик е да се зборува отворено за сексуалнaта едукација

Радио МОФ - 08.11.2019

„ Секси маало “ е младинска емисија на Радио МОФ која се емитува секоја втора среда од 12.15 часот, изминативе осум години. Во неа може да се слушнат разни информации за сексуалното и репродуктивно здравје прилагодени за младата публика.

(Во живо) Истражување на ХЕРА за воведување сексуално образование

Либертас - 08.11.2019

(Во живо) Истражување на ХЕРА за воведување сексуално образование (Во живо) Истражување на ХЕРА за воведување сексуално образование (Во живо) Истражување на ХЕРА за воведување сексуално образование Posted by DW на македонски on Петок, 08 ноември ...

Секс, данок и политика

Н.Македонија - 07.11.2019

Вообичаено помалку видливата, па некогаш дури и тајната, врска помеѓу сексот, даноците и политиката деновиве навестува видливи последици на јавната сцена. Имено, Владата реши малку да пилотира со сексуално образование во основните училишта, а да го ...

Што ќе донесе сексуалното образование: Побезбедна или попромискуитетна младина?

Слободен Печат - 06.11.2019

Како одговор на обвинувањата и стравувањата на родителите дека сексуалното образование ќе им биде мотивација на децата порано да започнат со сексуален живот, од ХЕРА велат дека сеопфатно сексуално образование ја зголемува возрасната граница за ...

Тестирање на Сеопфатно сексуално образование во четири училишта од 2021

Радио МОФ - 06.11.2019

Владата на вчерашната седница ја прифати Информацијата на Министерството за образование и наука за воведување пилот програма за Сеопфатно сексуално образование во 9-тиот степен на основното образование во четири училишта.

Владата донесе одлука за воведување пилот програма за сеопфатно сексуално образование

Либертас - 06.11.2019

Соопштение на ХЕРА: Ја поздравуваме одлуката на Владата донесена на 162 седница за воведување пилот програма за сеопфатно сексуално образование во 9. степен на основното образование. Ова е плод на двегодишната работа на работната група при ...

„Хера“ ја поздрави одлуката на Владата за пилот-програма за сексуално образование

Макфакс - 06.11.2019

Здружението „ХЕРА“ ја поздрави одлуката на Владата за воведување пилот програма за сеопфатно сексуално образование. „Ја поздравуваме одлуката на Владата донесена на 162 седница за воведување пилот програма за сеопфатно сексуално образование во 9.

„Хера“ ја поздрави одлуката на Владата за пилот-програма за сексуално образование

24Инфо - 06.11.2019

Здружението „Хера“ ја поздрави одлуката на Владата за воведување пилот-програма за сеопфатно сексуално образование. „Ја поздравуваме одлуката на Владата донесена на 162. седница за воведување пилот-програма за сеопфатно сексуално образование во 9.

ХЕРА ја поздрави одлуката на Владата за пилот програма за сексуално образование

Н.Македонија - 06.11.2019

Здружението „ХЕРА“ ја поздрави одлуката на Владата за воведување пилот програма за сеопфатно сексуално образование. -Ја поздравуваме одлуката на Владата донесена на 162 седница за воведување пилот програма за сеопфатно сексуално образование во 9.

„Хера“ ја поздрави одлуката на Владата за пилот-програма за сексуално образование

MTM - 06.11.2019

Здружението „Хера“ ја поздрави одлуката на Владата за воведување пилот-програма за сеопфатно сексуално образование. „Ја поздравуваме одлуката на Владата донесена на 162. седница за воведување пилот-програма за сеопфатно сексуално образование во 9.

Владата донесе одлука за воведување пилот програма за сеопфатно сексуално образование

CivilMedia - 06.11.2019

Владата на РСМ на денешната седнија ја прифати Информацијата на Министерството за образование и наука за воведување пилот програма за сеопфатно сексуално образование во 9-тиот степен на основното образование, во четири училишта, две во урбана ...

„Хера“ ја поздрави одлуката на Владата за пилот-програма за сексуално образование

Точка - 06.11.2019

Здружението „Хера“ ја поздрави одлуката на Владата за воведување пилот-програма за сеопфатно сексуално образование. „Ја поздравуваме одлуката на Владата донесена на 162. седница за воведување пилот-програма за сеопфатно сексуално образование во 9.