TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се плашам дека виртуелното презентирање на културата ќе земе данок кај публиката

Н.Македонија - 26.03.2020

Ликовната уметница и конзерваторка Маријета Сидовски, која од 2016 година по враќањето од Скопје живее и работи во родниот Нови Сад, учествува со цртежи и колажи на групната изложба „Париски сигнатури“ во скопската галерија „Акантус“, која во ...

И Музејот на Југославија може да се посети виртуелно

Порта 3 - 26.03.2020

Додека поминувате време дома, бидете љубопитни, уште еден музеј овозможува виртуелна прошетка. На сајтот Музеј на Југославија има повеќе содржини кои ве очекуваат: актуелната изложба „Проектот Југославија“ прилагодена на онлајн фотмат, бројни ...

Светски музеи што виртуелно ги отвориjа своите врати

Н.Македонија - 25.03.2020

Коронавирусот го принуди поголемиот дел од светското население да остане во своите домови, да го одложи патувањето, како и одењето на културни, забавни и други настани. Но во овие долги и здодевни моменти во домашна изолација, уметноста ни помага.

Отсега е достапно и виртуелно разгледување на уметничките дела во Даут пашин амам

Радио МОФ - 25.03.2020

Прошетајте низ виртуелната тура на постојаната национална поставка во Даут пашиниот амам преку веб-страницата на Националната галерија. „Во деновите кога имаме намалено и ограничено движење, не треба да си го ускратиме задоволството од душевна ...

Постојаната поставка во Даут пашин амам сега е достапна и виртуелно

Порта 3 - 25.03.2020

Националната галерија на Северна Македонија ги затвори своите изложбени простори поради пандемијата од коронавирусот во согласност со препораките на Владата на Северна Македонија и се движи од галерискиот простор кон виртуелниот.

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Женски магазин - 24.03.2020

Националната галерија, како и другите културни институции, е затворена за посетители, но постојаната постановка во Даутпашиниот амам е достапна за посетителите преку VR платформата. Во настојување да понуди нови виртуелни опции за анимација на ...

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

Либертас - 24.03.2020

– Постојаната поставка на Националната галерија на Сееверна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата .

Поставката во Даут-пашин амам сега достапна виртуелно

Вечер - 24.03.2020

Постојаната поставка на Националната галерија на Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам сега е достапна во виртуелна варијанта, преку VR платформата . Како што информираат од Галеријата, поради затворените изложбени ...

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

MakPress - 24.03.2020

Постојаната поставка на Националната галерија на Сееверна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата.

Националната галерија наскоро со виертуелни описи и презентации на дела од богатата колекција

МКД - 24.03.2020

Постојаната поставка на Националната галерија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата. Како што информират од Галеријата, поради затворените изложбени простори во ...

Националната галерија со виртуелни презентации на дела од богатата колекција

Независен - 24.03.2020

Постојаната поставка на Националната галерија на Северна Македонија, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам е достапна во виртуелна варијанта до посетителите, преку VR платформата .

Виртуелна посета на Националната галерија

Нетпрес - 24.03.2020

Во моменти кога се соочуваме со опасност од поголемо ширење на епидемијата на вирусот корона, и кога се обидуваме да ги следиме препораките да останеме колку што е можно повеќе дома, најголем дел од културните институциикај нас, меѓу кои и ние, ги ...

Националната галерија е дезинфицирана, сепак посета само онлајн

Фактор - 24.03.2020

Националната галерија, како и другите културни институции, е затворена за посетители, но постојаната постановка во Даутпашиниот амам е достапна за посетителите преку VR платформата. Во настојување да понуди нови виртуелни опции за анимација на ...

Светски музеи што виртуелно ги отвориjа своите врати

Студенти - 25.03.2020

Коронавирусот го принуди поголемиот дел од светското население да остане во своите домови, да го одложи патувањето, како и одењето на културни, забавни и други настани. Но во овие долги и здодевни моменти во домашна изолација, уметноста ни помага.

Постојаната поставка во Даут пашин амам достапна во виртуелна тура

Сакам да кажам - 26.03.2020

Националната галерија на Северна Македонија објави виртуелна варијанта на својата постојана поставка, која редовно е поставена во објектот Даут пашин амам. Галеријата ги затвори своите изложбени простори во согласност со препораките на Владата ...