TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина објави дека ставила крај на екстремната сиромаштија

Иновативност - 26.02.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг изјави дека нековата земја постигнала чудо и ја искоренила екстремната сиромаштија. Неговата влада вели дека во период од осум години речиси 100 милиони луѓе биле извлечени од сиромаштија.

Кинескиот претседател не го крие задоволството: Од сиромаштија извлековме стотина милиони луѓе, тоа е чудо!

Точка - 25.02.2021

Претседателот на Кина, Си Џинпинг искоренувањето на екстремната сиромаштија во земјата ја нарече чудо, истакнувајќи дека Пекинг по секоја цена имал зацртано таа цел да биде остварена пред 100-годишнината од кинеската Комунистичка партија во јули.

Кина прогласи целосна победа над апсолутната сиромаштија

ММС - 25.02.2021

Кинескиот претседател Си Ѓипинг денеска прогласи целосна победа во отстранувањето на апсолутната сиромаштија во најнаселената земја во светот, пренесува Анадолија (АА). „Од осиромашените рурални жители кои живеат под сегашната граница на ...

Си: Кина ја победи сиромаштијата

Бизнис Вести - 25.02.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска изјави дека со заеднички напори на Комунистичката партија на Кина и претставниците на сите етнички групи, победена е сиромаштијата во земјата. – Сиромаштнијата не е социјализам.

Си Џинпинг прогласи „победа над сиромаштијата“ во Кина

Локално - 25.02.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска на церемонијата во Пекинг објави „целосна победа“ во борбата против руралната сиромаштија при одбележување на осум години од неговиот мандат. Државните медиуми јавуваат дека Си е одговорен за фактот дека ...

Шји Џјинпинг прогласи победа над сиромаштијата во Кина

Centar - 25.02.2021

Кинескиот претседател Шји Џјинпинг на церемонијата во Пекинг објави целосна победа во борбата против руралната сиромаштија со цел да ја одбележи 8-годишнината од својот мандат. Државните медиуми јавуваат дека Шји е заслужен што близу 100 милиони ...

Шји Џјинпинг прогласи победа над сиромаштијата во Кина

24Инфо - 25.02.2021

Кинескиот претседател Шји Џјинпинг на церемонијата во Пекинг објави целосна победа во борбата против руралната сиромаштија со цел да ја одбележи 8-годишнината од својот мандат. Државните медиуми јавуваат дека Шји е заслужен што близу 100 милиони ...

Шји Џинпинг прогласи победа над сиромаштијата во Кина

MTM - 25.02.2021

Кинескиот претседател Шји Џинпинг на церемонијата во Пекинг објави целосна победа во борбата против руралната сиромаштија со цел да ја одбележи 8-годишнината од својот мандат. Државните медиуми јавуваат дека Шји е заслужен што близу 100 милиони луѓе ...

Си: Кина ја победи сиромаштијата

Опсервер - 25.02.2021

– Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска изјави дека со заеднички напори на Комунистичката партија на Кина и претставниците на сите етнички групи, победена е сиромаштијата во земјата. – Сиромаштнијата не е социјализам.

Си: Кина ја победи сиромаштијата

MakPress - 25.02.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска изјави дека со заеднички напори на Комунистичката партија на Кина и претставниците на сите етнички групи, победена е сиромаштијата во земјата. – Сиромаштнијата не е социјализам.