TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО-ДПМНЕ одржа трибина за заштита на националните и државни интереси

Канал5 - 23.01.2022

Бугарија, како членка на ЕУ, кон Македонија, како кандидат, се однесува како судија кон обвинет, вели професорката Гордана Силјановска Давкова на трибината на ВМРО-ДПМНЕ за заштита на националните и државни интереси.

(ВИДЕО) Трибина на ВМРО-ДПМНЕ за политиките кон Бугарија: Петков ги диктира преговорите, а македонските власти се ...

360 степени - 23.01.2022

Според Стефан Андоновски, тоа што процесите ги диктирале „еден хирург во МНР и еден првник во СЕП“ ја навредува интелегенцијата Гордана Силјановска оцени дека односот на Бугарија, како членка на ЕУ, кон Македонија, како кандидат, е како однос на ...

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија е надвор од начелата на ЕУ

Канал5 - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Aко Бугарија бара признавање на бугарското малцинство и таа треба да го признае македонското, вели Силјановска-Давкова

Макфакс - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија е надвор од начелата на ЕУ наликува како на судија кон обвинет

24Инфо - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија е надвор од начелата на ЕУ

Press24 - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

ВМРО-ДПМНЕ одржа трибина за заштита на националните и државни интереси

Zoom - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска потсетува: И Бугарија и Македонија ја имаат ратификувано Конвенцијата за заштита на правата на малцинствата

PressingTV - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија е надвор од начелата на ЕУ на единство на различности и истиот ...

Курир - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија е надвор од начелата на ЕУ на единство на различности и истиот ...

Опсервер - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Како што Бугарија бара признавање на бугарско малцинство во Македонија, истото треба да го направи ...

Локално - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Ако Бугарија бара признавање на бугарското малцинство и таа треба да го признае македонското

Н.Македонија - 23.01.2022

„Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија е како на судија кон обвинет

МКД - 23.01.2022

Односот на земји членки на ЕУ кон земји кандидатки напати е како на судија кон обвинет, вели пратеничката и универзитетски професор по Уставно право Гордана Силјановска Давкова. Таа нагласува дека Бугарија бара промена на македонскиот Устав за ...

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија е надвор од начелата на ЕУ на единство на различности

Нетпрес - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска потсетува: И Бугарија и Македонија ја имаат ратификувано Конвенцијата за заштита на правата на малцинствата

Република - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска потсетува: И Бугарија и Македонија ја имаат ратификувано Конвенцијата за заштита на правата на малцинствата

Lider - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Aко Бугарија бара признавање на бугарското малцинство и таа треба да го признае македонското, вели Силјановска-Давкова

MTM - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова вели дека за правата на малцинставата треба да важи реципроцитет

Фактор - 23.01.2022

Aко Бугарија бара признавање на бугарското малцинство и таа треба да го признае македонското, вели професорката и пратеник Гордана Силјановска-Давкова. Таа вели дека тука особено треба да важи начелото на реципроцитет, односно како што Бугарија бара ...

Aко Бугарија бара признавање на бугарското малцинство и таа треба да го признае македонското, вели Силјановска-Давкова

Точка - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Односот на Бугарија кон Македонија е надвор од начелата на ЕУ на единство на различности

MakPress - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова: Како што Бугарија бара признавање на бугарско малцинство во Македонија, така треба да го признае и ...

Нова ТВ - 23.01.2022

„Европската унија (ЕУ) самата се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос – „ние и вие“. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ...

СИЛЈАНОВСКА: Како што Бугарија бара признавање на бугарското малцинство и таа треба да го признае македонското ...

Денешен - 23.01.2022

Европската Унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Силјановска Давкова на трибина на ВМРО-ДПМНЕ: Односот на Бугарија кон Македонија е надвор од начелата на ЕУ

еМагазин - 23.01.2022

Европската унија сама себе си се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот од Харвард, познат по уставот на ЕУ, кога вели ...

Силјановска: Ако Бугарија бара признавање бугарско малцинство, тогаш и таа треба да го признае македонското

24 Вести - 23.01.2022

Европската унија сама себеси се перцепира како единство на различности. Одеднаш, сега, се покажува дека членки на ЕУ промовираат еден чуден ЕУ-однос, ние и вие. Многу пати сум го цитирала професорот Џозеф Вајлер од Харвард, познат по уставот на ЕУ, ...

Македонско-бугарски односи: Што може да се очекува од заедничката владина седница меѓу Скопје и Софија?

24 Вести - 22.01.2022

Три дена до меѓувладината средба на Македонија и Бугарија. Агендата утврдена, динамиката интензивирана - во фокусот економските параметри и добрососедските односи помеѓу двете земји. Но, дали политичката димензија ќе земе поголем замав на средбата ...

Стојков: Дел од македонската политичка елита е државоОТРОВЕН, а не државотворен

МКД - 22.01.2022

За жал, и новиот премиер на Бугарија е во коалиција со луѓе што сакаат да го реализираат сонот на Тодор Живков македонската нација да биде редефинирана на пробугарска основа и да се погребе прашањето за македонското малцинство во Бугарија.

Стојков: Бугарија се обидува да ѝ наметне статус на вазал на Македонија

Нетпрес - 23.01.2022

„Македонија има обврски спрема Бугарија – Бугарија има само права спрема Македонија. Говорот на омраза против Македонија во Софија едноставно е нормален чин и вистина, а несогласноста во Македонија со тоа е – антибугарска пропаганда.

Македонското малцинство и матицата чинат неделиво единство

Н.Македонија - 22.01.2022

Доколку се направи споредба помеѓу соседите на Македонија во однос на почитувањето на малцинските права на Македонците кај четирите земји-соседи на Македонија, тогаш се констатира дека всушност земјите-членки на Европската Унија се оние што не ги ...

Стојков: Притисокот врз Бугарија да ги регистрира македонските организации се зголемува

Фактор - 22.01.2022

Кај Стојко Стојков од ОМО Илиден Пирин постои доза на оптимизам дека со текот на времето положбата на македонското малцинство во Бугарија ќе се подобри. Тој долги години е посветен на борбата за права и пред сѐ признавањето на Македоците во Бугарија.