TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев: Мора да сториме повеќе за уште поголема инклузија на лицата со попреченост во општеството

Канал5 - 16.05.2019

Премиерот Зоран Заев денеска учествуваше и се обрати на Меѓународна научно – стручна конференција „70 години – организирана едукација, рехабилитација и вработување на лица со попреченост во Република Северна Македонија“.

Заев со министрите Цароска, Адеми и Филипче денеска во Битола

Тера - 16.05.2019

Во Битола се одржува Конференцијата „70 години-организирана едукација, рехабилитација и вработување на лица со попреченост во Република Северна Македонија“. Таа е во организација на Сојузот на специјални едуакатори и рехабилитатори на Република ...

Заев од конференција за лица со попреченост: Тие се исти како и сите нас

+инфо - 16.05.2019

Тие се исти како и сите нас, само им е неопходна поголема поддршка за да можат и тие да се школуваат, да добиваат соодветен третман од институциите, а потоа и да се вработат, рече премиерот Зоран Заев во обраќањето во рамки на отворањето на ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

Независен - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...

Заев: Мора да сториме повеќе за поголема инклузија на лицата со попреченост во општеството

Скопје1 - 16.05.2019

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев денеска учествуваше и се обрати на Меѓународна научно – стручна конференција „70 години – организирана едукација, рехабилитација и вработување на лица со попреченост во Република ...

Премиерот Заев на конференција „70 години – организирана едукација, рехабилитација и вработување на лица со попреченост ...

Centar - 16.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска учествуваше и се обрати на Меѓународна научно – стручна конференција „70 години – организирана едукација, рехабилитација и вработување на лица со попреченост во Република ...

Премиерот Заев, министрите Царовска, Адеми и Филипче од конференцијата „70 години – организирана едукација, ...

Centar - 16.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, како и министрите за образование и наука и за здравство, Арбер Адеми и Венко Филипче денеска учествуваа на меѓународната ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

1tv - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...

(Видео) Заев: Ги унапредуваме правата и овозможуваме подобри услови за лицата со попреченост

Макфакс - 16.05.2019

Премиерот Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, како и министрите за образование и наука и за здравство, Арбер Адеми и Венко Филипче денеска учествуваа на меѓународната научно – стручна конференција „70 години – ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

Локално - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...

Заев: Ги унапредуваме правата и овозможуваме подобри услови за лицата со попреченост

Н.Македонија - 16.05.2019

Премиерот Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, како и министрите за образование и наука и за здравство, Арбер Адеми и Венко Филипче, денеска учествуваа на меѓународната научно-стручна конференција „70 години – ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

24Инфо - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...

Надлежните велат ги унапредуваат правата и овозможуваат подобри услови за лицата со попреченост

iPortal - 16.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, како и министрите за образование и наука и за здравство, Арбер Адеми и Венко Филипче денеска учествуваа на меѓународната ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

Press24 - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...

Заев: Ги унапредуваме правата и овозможуваме подобри услови за лицата со попреченост

Точка - 16.05.2019

Премиерот Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, како и министрите за образование и наука и за здравство, Арбер Адеми и Венко Филипче, денеска учествуваа на меѓународната научно-стручна конференција „70 години – ...

Заев: Институции да го зголемат бројот на нововработени лица со попреченост

Слободен Печат - 16.05.2019

Како покровител на конференцијата што се одржа во Битола, претседателот на Владата, потсети на примерите за директна вклученост и работа во јавни институции на лица со попреченост Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и ...

Заев повика институциите да го зголемат бројот на нововработени лица со попреченост

МКД - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, порача денеска премиерот Зоран Заев на меѓународната научно-стручна ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

Нова ТВ - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

Либертас - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

MakPress - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...

Заев: Општеството треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата на лицата со попреченост

ММС - 16.05.2019

Нашето општество навистина треба да се ослободи од стигмата и дискриминацијата кон лицата со попреченост, но и кон сите останати кои на овој или оној начин се разликуваат од нас, истакна премиерот Зоран Заев на денешната меѓународна научно-стручна ...