TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска се празнува Трето наоѓање на главата на свети Јован Крстител

Слободен Печат - 07.06.2023

Во времето на прогонството на светиот Јован Златоуст, главата на свети Јован Крстител беше пренесена во градот Емеса. Оттаму, во времето на нападот на Сарацените таа беше пренесена во градот Комане (каде што беше прогонет светиот Јован Златоуст) и ...

Утре е Третото наоѓање на главата на свети Јован Крстител: Вечерва задолжително погледнете во небото и посакајте желба, ...

4NEWS - 06.06.2023

Македонската православна црква и нејзините верници утре го слават големиот празник, Третото пронаоѓање на главата на Св.Јован Крстител Православните верници утре го одбележуваат денот кога е пронајдена главата на Свети Јован Крстител, а потоа ...

На полноќ небото се отвора, замислените три желби се остваруваат

Скопје24 - 06.06.2023

Православната црква и нејзините верници утре го одбележуваат денот кога главата на Свети Јован Крстител беше пронајдена, а потоа повторно погребана во земја. Овој празник се нарекува Трето наоѓање на чесната глава на Свети Јован Крстител и не е ...

Денес е Трето наоѓање на главата на свети Јован Крстител

4NEWS - 07.06.2023

Во времето на прогонството на светиот Јован Златоуст, главата на свети Јован Крстител беше пренесена во градот Емеса. Оттаму, во времето на нападот на Сарацените таа беше пренесена во градот Комане (каде што беше прогонет светиот Јован Златоуст) и ...

Замислете три желби и тие ќе ви се исполнат: Денес се празнува голем и важен празник

Женски магазин - 07.06.2023

Според Православниот календар денес се празнува Третото наоѓање на главата на свети Јован Крстител. Во времето на прогонството на светиот Јован Златоуст, главата на свети Јован Крстител беше пренесена во градот Емеса.

ДЕНЕС ЌЕ ВИ СЕ ИСПОЛНАТ ТРИ ЖЕЛБИ – небото се отвора на полноќ, се прославува третото наоѓање на главата на Св. Јован ...

Курир - 07.06.2023

Според Православниот календар денес се празнува Третото наоѓање на главата на свети Јован Крстител. Во времето на прогонството на светиот Јован Златоуст, главата на свети Јован Крстител беше пренесена во градот Емеса.

ДЕНЕС ЌЕ ВИ СЕ ИСПОЛНАТ ТРИ ЖЕЛБИ – небото се отвора на полноќ, се прославува третото наоѓање на главата на Св. Јован ...

Пулс24 - 07.06.2023

Според Православниот календар денес се празнува Третото наоѓање на главата на свети Јован Крстител. Во времето на прогонството на светиот Јован Златоуст, главата на свети Јован Крстител беше пренесена во градот Емеса.

Три желби ќе ви се исполнат: Денес е голем празник, еве што да направите!

Мастило - 07.06.2023

Според Православниот календар денес се празнува Третото наоѓање на главата на свети Јован Крстител. Во времето на прогонството на светиот Јован Златоуст, главата на свети Јован Крстител беше пренесена во градот Емеса.

Три желби се исполнуваат денес – небото се отвора на полноќ, се прославува третото наоѓање на главата на Св. Јован ...

Скопје24 - 07.06.2023

Според Православниот календар денес се празнува Третото наоѓање на главата на свети Јован Крстител. Во времето на прогонството на светиот Јован Златоуст, главата на свети Јован Крстител беше пренесена во градот Емеса.