TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одбивале да платат данок оти е „против Божја волја“, судот им изрече милионска казна

Кумановски м. - 19.07.2019

Брат и сестра од Австралија, кои одбивале да плаќаат данок со објаснување дека тоа е против „Божја волја“ ќе мора со одлука на судот да платат повеќе од 2,3 милиони австралиски долари поради тоа што во Библијата не пишува „не плаќај данок“.

Затајувале данок „по Божја волја“

Сител - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок, под изговор дека тоа е „против Божјата волја”, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиони австралски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок”.

Со години не плаќале данок бидејќи „тоа било против Божјата волја“ – сега должат милиони

Таратур - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија со години одбивале да плаќаат данок на државата со образложение дека тоа е „против Божјата волја“, па сега со судска одлука се принудени да платат над 2,3 милиони австралиски долари бидејќи во Библијата никаде не пишува ...

Брат и сестра не плаќале даноци зашто тоа било против божјата волја, должат над 2 милиона долари

Макфакс - 18.07.2019

Брат и сестра во Австралија, кои одбиле да плаќаат даноци со објаснување дека тоа е против божјата волја, ќе мора со одлука на судот да платат повеќе од 2,3 милиона австралиски долари. Фани Алида Бирепут и нејзиниот брат Рембертус Корнелис Бирепут ...

Затајувале данок „по Божја волја“

Локално - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок, под изговор дека тоа е „против Божјата волја”, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиони австралски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок”.

Брат и сестра не плаќале даноци зошто било против Божјата волја, должат над 2 милиони долари

24Инфо - 18.07.2019

Брат и сестра во Австралија кои одбиле да плаќаат даноци со објаснување дека е против Божјата волја, ќе мора со одлука на судот да платат повеќе од 2,3 милиони австралиски долари. Фани Алида Бирепут и нејзиниот брат Рембертус Корнелис Бирепут од ...

Брат и сестра од Австралија затајувале данок „по Божја волја“

+инфо - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок, под изговор дека тоа е „против Божјата волја”, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиони австралски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок”.

Брат и сестра не плаќале даноци зошто било против Божјата волја, должат над 2 милиони долари

Centar - 18.07.2019

Брат и сестра во Австралија кои одбиле да плаќаат даноци со објаснување дека е против Божјата волја, ќе мора со одлука на судот да платат повеќе од 2,3 милиони австралиски долари. Фани Алида Бирепут и нејзиниот брат Рембертус Корнелис Бирепут од ...

Затајувале данок „по Божја волја“

Опсервер - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок, под изговор дека тоа е „против Божјата волја”, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиони австралски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок”.

Затајувале данок „по Божја волја“

MakPress - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок, под изговор дека тоа е „против Божјата волја”, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиони австралски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок”.

Затајувале данок „по Божја волја“

Факултети - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок под изговор дека тоа е „против Божјата волја“, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиона австралиски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок“.

Верски мисионери во Австралија: Затајувале данок „по Божја волја“

Денешен - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок, под изговор дека тоа е „против Божјата волја”, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиони австралски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок”.

Не плаќале данок, тоа било „против Божја волја“

Скопје1 - 18.07.2019

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок, под изговор дека тоа е „против Божјата волја”, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиони австралски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок”.