TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бесплатно еднаш месечно ќе можат пензионерите да проверат шеќер, триглицериди и холестерол

Тера - 26.02.2021

Пензионерите ќе можат еднаш месечно бесплатно да го контролираат шеќерот, триглицеридите и холесетеролот во крвта во три здравствени установи во Битола. Ова е една од планираните активности на Здружението на пензионери од Битола за оваа година, ...

Имаме 77 пензионери кои уживаат пензија 54.335 денари

Пари - 26.02.2021

Во јануари, оваа година имало 272 пензионери со пензија над 52.455 денари . 77 пензионери го зеле највисокиот износ од 54.335 денари , покажуваат последните податоци на Фондот за пензиско.

1.313 пензионери со највисоки пензии

Пари - 26.02.2021

Според податоците на ПИОМ , 1.313 пензионери во земјава се водат како пензионери со највисоки пензии , а распонот на нивните месечни примања по основ на пензија е од 40.067 до 54.335 денари во зависност од годината кога го стекнале правото.

ПС: Сите пензионери да бидат опфатени со сет антикризни мерки за помош.

Пари - 26.02.2021

Големо е незадоволство кај Пензионерскиот синдикат на Македонија. Причината за тоа е петтиот пакет антикризни мерки на владата за финансиска помош, со кој тие сметаат дека треба сите пензионери да бидат опфатени со сет антикризни мерки за помош.

Стопанска банка АД – Скопје започна со исплата на февруарските пензии

Банкарство.мк - 25.02.2021

Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти пензионеридека пензии те за месец февруари од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се ...

СДСМ: Во тек е постапка за избор и на претседател на Форумот на пензионери на СДСМ

Канал5 - 25.02.2021

Информираме дека во СДСМ во тек е внатрепартиска постапка и за избор на претседател на Форумот на пензионери. Како нова организациска единица на СДСМ, Форумот на пензинери е формиран со последните статутарни измени донесени на дигиталниот Конгрес на ...

СДСМ: Во тек е постапка за избор и на претседател на Форумот на пензионери на СДСМ

Сител - 25.02.2021

Информираме дека во СДСМ во тек е внатрепартиска постапка и за избор на претседател на Форумот на пензионери. Како нова организациска единица на СДСМ, Форумот на пензинери е формиран со последните статутарни измени донесени на дигиталниот Конгрес на ...

77 пензионери во државата имаат пензија од 54.335 денари

Акцент - 26.02.2021

Во јануари, оваа година имало 272 пензионери со пензија над 52.455 денари. 77 пензионери го зеле највисокиот износ од 54.335 денари, покажуваат последните податоци на Фондот за пензиско. Или вкупно 1.313 пензионери во земјава се водат како ...

ПИОМ: 77 пензионери во Македонија имаат пензија од 54.335 денари

PressingTV - 26.02.2021

Во јануари, оваа година имало 272 пензионери со пензија над 52.455 денари. 77 пензионери го зеле највисокиот износ од 54.335 денари, покажуваат последните податоци на Фондот за пензиско. Или вкупно 1.313 пензионери во земјава се водат како ...

Пензионерите ја анализираа ланската година

Тера - 25.02.2021

Здружението на пензионери од Битола денеска ја одржа 11 тата седница на која на дневен ред беа извештајот за работењето на здружението за 2020 година, завршната сметка за 2020 година и извештајот за работењето на надзорниот одбор за 2020 година.

Пензионерите незадоволни од петтиот пакет: Не можеме да си го оствариме правото кое ни е загарантирано со меѓународните ...

PressingTV - 25.02.2021

Пензионерскиот синдикат на Македонија го изразува своето незадоволство од петтиот сет мерки за справување со последиците од Ковид 19 кризата. Синдикатот смета дека со овој сет на антикризни мерки требаше да бидат опфатени сите пензионери, имајќи во ...

Од денеска започнува исплатата на февруарските пензии

Kumanovo News - 25.02.2021

Oд денеска започнува етапната исплата на февруарските пензии. Министерството за труд и социјална политика информира дека пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите, во услови на опасност од ...

УНИБанка од денес започнува со предвремена исплата на февруарските пензии

Пари - 25.02.2021

УНИБанка со цел да излезе во пресрет на потребите на своите ценети клиенти – пензионери, Банката известува дека ќе овозможи исплатата на пензијата за месец февруари на трансакциска сметка да биде на 25ти февруари (четврток) 2021 година .

Во тек е постапка за избор и на претседател на Форумот на пензионери на СДСМ

24Инфо - 25.02.2021

Информираме дека во СДСМ во тек е внатрепартиска постапка и за избор на претседател на Форумот на пензионери. Како нова организациска единица на СДСМ, Форумот на пензинери е формиран со последните статутарни измени донесени на дигиталниот Конгрес на ...

Охридска банка од денес започна со предвремена исплата на февруарските пензии

Банкарство.мк - 25.02.2021

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за февруари 2021 година во периодот 25.02.2021 година – 02.03.2021 година согласно Информацијата за исплата на пензии за февруари 2021 година на ...

Централна кооперативна банка со известување за предвремена исплата на февруарските пензии

Банкарство.мк - 25.02.2021

Во насока на намалување на ризикот и заштита на здравјето на клиентите и вработените во Централна кооперативна банка ад Скопје, средствата по основ на пензии за месец февруари денес (25.02.2021 година) се пренесени на сметките на корисниците.

Готовинската исплата на пензиите ќе се спроведе во 4 групи во сите отворени филијали на Стопанска банка АД Скопје

Бизнис Вести - 25.02.2021

Имајќи ги во превид препораките и засилените мерки за заштита од ширење на COVID – 19, од Стопанска банка АД Скопје известуваат дека пензиите за месец февруари од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе се спроведе готовинска ...

Шпаркасе Банка од денес врши предвремена исплата на февруарските пензии

Банкарство.мк - 25.02.2021

Шпаркасе Банка Македонија ги известува своите клиенти – пензионери дека пензиите за месец февруари ќе се исплатат предвреме почнувајќи од денес (25-ти февруари 2021 година) во четири групи .