TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ветувањето за учебници сѐ уште не е реализирано

Телма - 26.11.2022

Дел од основците добија учебници, а други уште чекаат со празни ранци. По многу пробиени рокови и неисполнети ветувања, па дури и на крајот на првото полугодие – процесот на печатење и доставување е далеку од завршен.

Проблеми со распределбата на учебниците низ училиштата

Алсат-М - 25.11.2022

Бавно оди распределбата на учебниците за прво, второ, четврто и петто одделение во основното образование кои се дел од новиот наставен концепт. Од Министерството за образование најавуваа дека до крајот на ноември ќе биде завршена распределбата на 70 ...