TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како да снимате состанок на Zoom?

Кајгана - 09.04.2020

Zoom станува многу популарна платформа за онлајн комуникација и видеосостаноци, со оглед на тоа дека сѐ повеќе луѓе работат од дома. Платформата е бесплатна и лесна за користење, што се дополнителни причини за нејзината вирална популарност.

Алекс Стамос ќе го советува Zoom за поголема безбедност

IT.mk - 09.04.2020

На почетокот на месецот новата омилена платформа на сите, Zoom се обврза дека ќе ги запре сите операции и следните 90 дена ќе работат исклучиво на подобрување на безбедноста. Една од првите мерки кои ги донесе компанијата е ангажирање на Алекс ...

Google им забрани на вработените да користат Zoom

Мета - 09.04.2020

„Неодамна, нашиот безбедносен тим ги извести вработените дека Zoom веќе нема да се користи на компјутерите во компанијата, бидејќи не ги исполнува нашите безбедносни стандарди“ – изјави Хосе Кастанеда, портпаролот на Гугл.

Google им забрани на вработените да ја користат оваа популарна платформа

Кумановски м. - 09.04.2020

Една од моментално најпопуларните платформи е забранета за вработените во технолошкиот гигант. Google ја забрани употребата на апликацијата Zoom на компјутерите на своите вработени, а како причина ја наведува загриженоста за безбедноста на ...

Вработените во Google веќе не смеат да користат Zoom

Денар - 09.04.2020

Апликацијата Zoom која обезбедува услуги за видео конференции е голем победник во кризата со коронавирусот, но се појавиле сомнежи за заштита на податоците. За неколку недели, бројот на корисници на видео услугата скокна од 10 милиони на 200 милиони ...

Германското министерство го забрани користењето на ZOOM преку службените мобилни

Слободен Печат - 08.04.2020

Користењето на Зум е дозволено само во „вонредени ситуации“, а притоа не се наведува конкретно за какви ситуации станува збор. Германското министерство за надворешни работи издаде денеска упатство до своите вработени на службените мобилни телефони ...

Рецензија Skype против Zoom – Кој е подобар за работа од дома?

Телефони.мк - 08.04.2020

Во изминатиот месец голем дел од професионалците работното место го заменија со нивниот дом за работа од домашни услови со оглед на мерките за социјална дистанца и изолација додека трае пандемијата со корона вирусот.

Google ја забрани најпопуларната платформа за работа од дома

USB - 09.04.2020

Апликацијата Zoom која обезбедува услуги за видео конференции е голем победник во кризата со коронавирусот, но се појавиле сомнежи за заштита на податоците. За неколку недели, бројот на корисници на видео услугата скокна од 10 милиони на 200 милиони ...

Вработените во Google не смеат да користат Zoom

Таратур - 09.04.2020

Вработените во технолошкиот гигант Google добија забрана да ја користат апликацијата за „онлајн“ видео комуникација Zoom на нивните службени компјутери. „Неодамна, нашиот безбедносен тим ги извести вработените дека Zoom веќе нема да се користи на ...

Корисни совети: Еве како да снимате состанок на Zoom

Таратур - 09.04.2020

Откако во светот завладеа глобалната епидемија на коронавирусот и заради тоа беа воведени ригорозни мерки за колективна изолација на сите страни на светот, видео платформата Zoom доживеа вистински процут и нејзината популарност драстично порасна, ...