TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ може да стане зависна од батериите од Кина исто како со гасот од Русија

Automedia - 18.09.2023

Извештајот што го подготви шпанското претседавање со Унијата ќе се користи како основа за средбата за економска стабилност на европските лидери. Европската Унија може до 2030 година да стане исто толку зависна од Кина за литиум-јон батерии и горивни ...

КИНЕСКИТЕ БАТЕРИИ ЌЕ БИДАТ НОВИОТ „РУСКИ ГАС“ Европа е на пат да стане зависна од Кина до 2030 година

+инфо - 18.09.2023

Ова до небо ќе ја зголеми нашата побарувачка за литиум-јонски батерии, горивни ќелии и електролизери, што се очекува да се зголеми меѓу 10 и 30 пати во наредните години, се вели во документот подготвен од шпанското претседателство со ЕУ.

ЕУ под закана од зависност за литиум-јонски батерии од Кина: Побарувачката за нив ќе скокне 30 пати

Кумановски м. - 18.09.2023

До 2030 година, Европската унија би можела да стане зависна од увозот на литиум-јонски батерии и горивни ќелии од Кина, бидејќи беше зависна од руските извори на енергија пред почетокот на војната во Украина, се предупредува во документот, кој ќе ...

ЕУ може да се „навлече“ на кинеските батерии како што беше на руската енергија

Слободен Печат - 18.09.2023

До 2030 година, Европската унија би можела да стане зависна од Кина за литиум-јонски батерии и горивни ќелии како што беше зависна од Русија за енергија пред војната во Украина, освен ако не преземе силни мерки, се вели во документот подготвен за ...

Европа е на пат да стане зависна од кинеските батерии како што беше од рускиот гас

Нетпрес - 18.09.2023

Европската унија би можела да стане исто толку зависна од Кина за литиум-јонски батерии и до 2030 година како што беше зависна од Русија за енергија пред војната во Украина, освен ако не преземе силни мерки, се тврди во документ до кој дошол Ројтерс ...

ЕУ би можела да се „навлече“ на кинеските батерии

Независен - 18.09.2023

На Европската унија и се заканува зависност од литиум-јонски батерии од Кина. До 2030 година, Европската унија би можела да стане зависна од увозот на литиум-јонски батерии и горивни ќелии од Кина, како што беше зависна од руските извори на енергија ...