TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

BMW проектира магистрала за електрични мотоцикли

Авто Плус - 24.11.2017

BMW истражува нови начини за справување со еден од најитните проблеми на модерната мобилност - застојот Не е тајна за никого дека справувањето со транспортот е меѓу главните предизвици пред управата на секој голем град, а решението на Баварците се ...

BMW ќе гради велосипедски патеки како Hyperloop

Телефони.мк - 24.11.2017

BMW сака да изгради специјални патишта за велосипедисти , со цел да ги мотивира луѓето да користат повеќе велосипеди. Концептот на BMW за патиштата е мноуг сличен со Hyperloop на Tesla, со тоа во оваа ситуација ќе има систем за електрични велосипеди ...

BMW велосипедски Hyperloop – решение за иднината

Додај Гас - 24.11.2017

Концептот на BMW е спореден со тунелот Hyperloop на Tesla, со тоа што наместо овде наместо брзи возови би се креирала мрежа на за електрични велосипеди и скутери. Идејата е ттехнолошки да се подобри овој вид на транспорт кој и онака е веќе популарен ...

BMW има визионерски концепт за патишта за електрични возила

Иновативност - 24.11.2017

Одржливоста на сообраќајот изминатите години е ставена на тест во сите поголеми градови, а особено во тие во Кина. Урбанизацијата е се поголема, а инфраструктурата на патиштата го надминува својот максимум.

BMW со решение за иднината – велосипедски Hyperloop

КадеВечер - 24.11.2017

Со оглед на напорите на кинеските власти да го ограничат користењето на приватни возила во „загушените“ и загадени големи градови, BMW решението го гледа во форма на издигнати патишта за велосипедисти, како начин да ги мотивира учесниците во ...